163
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη το 2019 | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνάντηση με Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη προανήγγειλε ο Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2021, 14:35
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη το 2019
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συνάντηση με Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη προανήγγειλε ο Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2021, 14:35

Ο τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Από την ελληνική πλευρά, δεν έχει γίνει αναφορά στην πιθανότητα μιας τέτοιας συνάντησης, καθώς δεν συνέπιπταν και τα προγράμματα των δύο ηγετών, όπως δήλωσε και ο κ. Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή, πριν από την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία υποφέρει «περισσότερο και βαρύτερα από άλλες» χώρες λόγω της μετανάστευσης. Πρόσθεσε ότι η χώρα του θα κάνει τα απαραίτητα βήματα αν οι εταίροι της δεν το πράξουν και τόνισε ότι «δεν θα είμαστε εμείς θυρωροί» σε ένα νέο κύμα προσφύγων.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν, στις 20 Αυγούστου, είχε κυριαρχήσει το ζήτημα του Μεταναστευτικού. Η συνομιλία είχε γίνει λίγες ημέρες μετά την πτώση της Καμπούλ στα χέρια των Ταλιμπάν, γεγονός που είχε προκαλέσει ανησυχίες για προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News