291
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης κατά τη συνάντησή τους | Δελτίο τύπου / POOL

Συνάντηση Αναστασιάδη – Μητσοτάκη: Προτεραιότητα οι επενδύσεις και η επιχειρηματικότητα

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 11:41
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης κατά τη συνάντησή τους
|Δελτίο τύπου / POOL

Συνάντηση Αναστασιάδη – Μητσοτάκη: Προτεραιότητα οι επενδύσεις και η επιχειρηματικότητα

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 11:41

Δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη έγινε την Παρασκευή στη Λευκωσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Κύπρο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πώς ενημερώθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις και για το σχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ακόμη επανέλαβε την αμέριστη εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του κύπριου προέδρου και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί μια ουσιαστική πρόοδος στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι δύο άντρες συζήτησαν και τις γενικότερες εξελίξεις ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών και επανέλαβε τη βεβαιότητα πως οι πολίτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αναγνωρίσουν ότι ΝΔ και ΔΗΣΥ θα πρέπει να παίξουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αλλάζει.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ έχει τελείως διαφορετική αντίληψη από για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα την επόμενη μέρα, για να επισημάνει πως η Κύπρος έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα οικονομικής εξυγίανσης, υπό την ηγεσία του κ. Αναστασιάδη.

«Αυτό δεν αμφισβητείται, αν κάνει κάποιος τη σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, αν δει τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκρίνετέ το με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια και δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε νέα αναπτυξιακή τροχιά και αυτό θα γίνει μόνο αν προτάξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης που έθεσε ως προτεραιότητά του την επιστροφή στην Ελλάδα των χιλιάδων νέων που έχουν φύγει στο εξωτερικό.