246
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αντόνιο Κόστα στο Βερολίνο | Twitter

Συναντήσεις Τσίπρα με τους Ολαφ Σολτς και Αντόνιο Κόστα

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2018, 15:17
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αντόνιο Κόστα στο Βερολίνο
|Twitter

Συναντήσεις Τσίπρα με τους Ολαφ Σολτς και Αντόνιο Κόστα

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2018, 15:17

Χωρίς ουσιαστικές ανακοινώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο.

Ο γερμανός υπουργός, μετά τη συνάντηση που είχαν το Σάββατο, δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και για αυτό έχουμε μεγάλη ευθύνη».

Επισήμανε ακόμη ότι με τον έλληνα πρωθυπουργό είχαν καλή ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, «για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε προκειμένου να έχουμε καλή εξέλιξη για τους πολίτες μας».

Σε tweet που ανήρτησε αργότερα ο κ. Σολτς, έγραψε:  «Πριν το Debattencamp του SPD [ενν. την εκδήλωση του κόμματος στο Βερολίνο] συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο!».

Αυτό που δεν θα μπορούσε παρά να είναι βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι συντάξεις και οι περικοπές από το 2019, για τις οποίες ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι τελικά δεν θα γίνουν.

Το Βερολίνο αντιδρά στη μη περικοπή, χωρίς να έχει ενιαία στάση: η καγκελάριος Μέρκελ θα μπορούσε να δεχτεί τη μη περικοπή υπό όρους, ο υπουργός Σολτς είναι πιο σκληρός. Την τελευταία λέξη θα την πει το Eurogroup.

Μετά τον γερμανό υπουργό, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα. Προγραμματιζόταν ακόμη να συναντήσει την πρόεδρο του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Nάλες ενώ θα μιλήσει στο συνέδριο του κόμματος αυτού.

Αργότερα το απόγευμα θα αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου θα παρακαθίσει σε δείπνο από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...