210
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά | Twitter/@NikosDendias

Συναντήσεις Δένδια στις Βρυξέλλες με Σχοινά, Μπορέλ και Ντομπρόβσκις

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 20:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/01/2021,23:15
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά
|Twitter/@NikosDendias

Συναντήσεις Δένδια στις Βρυξέλλες με Σχοινά, Μπορέλ και Ντομπρόβσκις

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 20:17
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/01/2021,23:15

Σειρά επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις Βρυξέλλες, όπου μετέβη για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι ευρωτουρκικές σχέσεις και θέματα μετανάστευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Δένδια με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε ακόμη με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Κατά τη συνάντηση συζήτησαν για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, με έμφαση στην τελωνειακή ένωση, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του κ. Δένδια στο Twitter.

Οι ευρωτουρκικές σχέσεις και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του υπατου Εκπροσώπου της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας.

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι. Τη συνομιλία μεταξύ των δύο υπουργών απασχόλησαν οι περιφερειακές εξελίξεις.

Επιπλέον, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον επίτροπο για θέματα Γειτονίας και Διεύρυνσης της ΕΕ, Ολιβερ Βαρέλι.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας για την αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Την Τρίτη ο κ. Δένδιας προβλέπεται να συναντηθεί διαδοχικά με τη βελγίδα υπουργό Εξωτερικών Σόφι Βίλμες και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...