382
Το κλεμμένο ΙΧ στη οδό Μάρνη | ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Επεισοδιακή σύλληψη με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες στο κέντρο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2021, 09:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/10/2021 15.05
Το κλεμμένο ΙΧ στη οδό Μάρνη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Επεισοδιακή σύλληψη με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες στο κέντρο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2021, 09:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/10/2021 15.05

Στιγμές από κινηματογραφική ταινία λίγο μετά τις 9.00 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, όταν οδηγός κλεμμένου ΙΧ επιχείρησε να εμβολίσει άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς να ανοίγουν πυρ, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Μάρνη και Αριστοτέλους.

Ολα άρχισαν όταν σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ΙΧ μάρκας Peugeot ήταν κλεμμένο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών και προσπάθησε να τους χτυπήσει με το όχημά του.

Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι.

Στα πρώτα βίντεο από το σημείο διακρίνεται πεσμένος στο πεζοδρόμιο ο τραυματίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 35χρονος συλληφθείς είχε κλαπεί το πρωί της Παρασκευής έξω από σχολείο στη Βουλιαγμένη. Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου ειδοποίησε την Αστυνομία και έκανε δήλωση κλοπής στο Τ.Α. Βάρης-Βουλιαγμένης. Οπως είπε στους αστυνομικούς, μέσα στο αυτοκίνητο είχε το κινητό της και μέσω του GPS της συσκευής κατάφεραν λίγο αργότερα να εντοπίσουν το ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας.

Οταν έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια και τελικά στη συμβολή των οδών Μάρνης και Αριστοτέλους εμβόλισε μηχανή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που του έκλεινε τον δρόμο.

Περικυκλωμένος από αστυνομικούς ο οδηγός του Peugeot επιχείρησε να πατήσει με το αυτοκίνητο έναν από τους αστυνομικούς και τόσε ένας από τους συναδέλφους του  πυροβόλησε τρεις φορές τον 35χρονο με τη μία σφαίρα να τον πετυχαίνει στο πόδι.

Στο περιστατικό τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και στο χέρι και ένας από τους αστυνομικούς, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Τον αστυνομικό επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, για του ευχηθεί περαστικά και να τον ευχαριστήσει για την αντίδραση του στο περιστατικό.

Λίγο μετά την επίσκεψη, ο κ. Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση του στα μέσα μαζικής δικτύωσης ανέφερε:

«Επισκέφτηκα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο τον 28χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε νωρίτερα στη συμπλοκή με αλλοδαπό που χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο επιχείρησε να τον σκοτώσει. Έχει τραυματιστεί αλλά ευτυχώς ελαφρά. Του ευχήθηκα περαστικά και του έδωσα συγχαρητήρια γιατί έδρασε με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους τρεις συναδέλφους του της Ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν μαζί του.

ΥΓ. Δεν αναφέρεται το όνομα του αστυνομικού έως ότου ενημερωθεί η οικογένεια του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...