139
Χάρτης της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής του σεισμού, με τις ώρες που μπορεί να χτυπήσει τσουνάμι. Σε 12 ώρες ίσως φτάσει στην Αυστραλία | US Geological Survey

Συναγερμός στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ μετά από σεισμό 8,2 Ρίχτερ στην Αλάσκα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 12:08
Χάρτης της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής του σεισμού, με τις ώρες που μπορεί να χτυπήσει τσουνάμι. Σε 12 ώρες ίσως φτάσει στην Αυστραλία
|US Geological Survey

Συναγερμός στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ μετά από σεισμό 8,2 Ρίχτερ στην Αλάσκα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 12:08

Σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στις 09.31 GMT (11.31 ώρα Ελλάδος) στην Αλάσκα, ανακοίνωσε η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία. Το επίκεντρο της ισχυρότατης δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 256 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Τσίνιακ, με το εστιακό της βάθος στα 10 χλμ.

Αμεσα εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι για τμήματα της Αλάσκας και του Καναδά, ενώ σήμανε συναγερμός επιφυλακής για ολόκληρη την δυτική ακτή των ΗΠΑ από το αμερικανικό Σύστημα Προειδοποίησης Τσουνάμι (US Tsunami Warning System).

tsu

Οι αρχές περιοχών της Αλάσκας που επηρεάστηκαν από τον σεισμό, κάλεσαν τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές με ψηλότερο υψόμετρο. Αμερικανικά μέσα μετέδωσαν τα πρώτα πλάνα από την εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών όπως το Κόντιακ (δείτε τα βίντεο κάτω).

Περίπου πέντε ώρες μετά τον σεισμό ο συναγερμός έληξε καθώς ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...