256
Η Αστυνομία απέκλεισε ένα σημείο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό | Twitter

Γερμανία: Εληξε η ομηρία στην Κολονία – Συνελήφθη ο δράστης

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2018, 15:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/10/2018, 22:10
Η Αστυνομία απέκλεισε ένα σημείο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό
|Twitter

Γερμανία: Εληξε η ομηρία στην Κολονία – Συνελήφθη ο δράστης

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2018, 15:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/10/2018, 22:10

Το τέλος της ομηρίας που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας στον κεντρικό σταθμό της Κολονίας ανακοίνωσε η Αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης βρίσκεται «υπό έλεγχο» κι ότι η γυναίκα–όμηρος φέρει ελαφρά τραύματα.

Το σενάριο «μιας τρομοκρατικής επίθεσης» στην υπόθεση δεν αποκλείει η γερμανική αστυνομία.

«Η έρευνα κινείται προς πάσα κατεύθυνση. Δεν αποκλείουμε ούτε το σενάριο μιας τρομοκρατικής επίθεσης» διαβεβαίωσε μια αξιωματικός της Aστυνομίας της Κολωνίας, η Μίριαμ Μπράουνς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Tύπου.

«Ενδέχεται να επρόκειτο για μια απόπειρα επίθεσης την οποία αποτρέψαμε» διευκρίνισε ο επικεφαλής της Aστυνομίας της Κολωνίας, Κλάους Στέφεν Μπέκερ, αναφέροντας το ενδεχομένο ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την Aστυνομία, ο άνδρας επικαλέστηκε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια της ομηρίας στο φαρμακείο του σιδηροδρομικού σταθμού. Σε δελτίο ταυτότητας που βρέθηκε στο σημείο αναφερόταν ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που γεννήθηκε στη Συρία το 1963. Είχε άδεια παραμονής στη Γερμανία έως τα μέσα του 2021.

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, έγινε γνωστό ότι πιθανότατα μία γυναίκα κρατείται όμηρος στην Κολωνία, σε σημείο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι «έχει συλληφθεί μία όμηρος, είτε στο McDonald’s είτε στο διπλανό φαρμακείο».

Η Αστυνομία δεν είχε εξαρχής σαφή εικόνα από το περιστατικό όπως και αν οι όμηροι είναι περισσότεροι από ένας. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν και αυτά άγνωστα.

Το περιοδικό Focus είχε αναφέρει ότι σειρά πυροβολισμών ακούστηκε κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας γύρω στις 12:50 (τοπική ώρα).

Στο σημείο έφτασαν ομάδες της Αστυνομίας που ανέλαβαν τη διαπραγμάτευση με τον δράστη του περιστατικού.

Λόγω του περιστατικού είχε κλείσει προσωρινά μέρος του σιδηροδρομικού σταθμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...