184
Φωτογραφία αρχείου από τη Σαντορίνη | Intime

Συναγερμός για τα κρούσματα κορονοϊού στη Σαντορίνη – Σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 26 Ιανουαρίου 2021, 12:48
Φωτογραφία αρχείου από τη Σαντορίνη
|Intime

Συναγερμός για τα κρούσματα κορονοϊού στη Σαντορίνη – Σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 26 Ιανουαρίου 2021, 12:48

Συναγερμός για τα αυξημένα κρούσματα χτύπησε την Τρίτη στη Σαντορίνη και επιτόπου σπεύδει κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ στον γενικό πληθυσμό, αλλά και σε επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ώστε να διαπιστωθεί η πραγματική έκταση της διασποράς.

Στη Σαντορίνη διαμένουν τον χειμώνα περίπου 25.000 μόνιμοι κάτοικοι, ενώ το καλοκαίρι που πέρασε ήταν από τα νησιά με την περισσότερη τουριστική κίνηση και τα λιγότερα κρούσματα.

Οι νέες μολύνσεις στο νησί άρχισαν να αυξάνονται μετά τις γιορτές και στις 10 Ιανουαρίου η κατάσταση άρχισε να γίνεται ανησυχητική. Οι τοπικές αρχές αποδίδουν την αύξηση πιθανώς στη μετακίνηση κατοίκων σε μεγάλα αστικά κέντρα, προκειμένου να περάσουν τις γιορτές.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 20 κρούσματα.

Στο μεταξύ, εάν διαπιστωθεί ότι η Σαντορίνη παρουσιάζει ανησυχητικά υψηλό ιικό φορτίο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα συζητήσει το θέμα με τους επιδημιολόγους και θα δώσει εντολή να εφαρμοσθούν σκληρά περιοριστικά μέτρα, ώστε να περιορισθεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στο νοσοκομείο της Σαντορίνης νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς με Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News