470
Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 (φωτογραφία αρχείου) | Wikipedia

Συναγερμός για κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο με 1.605 επιβαίνοντες – Κατευθύνεται προς τον Πειραιά

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 28 Σεπτεμβρίου 2020, 12:33
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/09/2020
Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 (φωτογραφία αρχείου)
|Wikipedia

Συναγερμός για κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο με 1.605 επιβαίνοντες – Κατευθύνεται προς τον Πειραιά

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 28 Σεπτεμβρίου 2020, 12:33
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/09/2020

Στο λιμάνι του Πειραιά κατευθύνεται από τη Μήλο όπου είχε δέσει, το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, με το οποίο η Ελλάδα «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από το Ηράκλειο της Κρήτης με 932 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος, ωστόσο η Covid-19 ανέκοψε την πορεία του.

Η εσπευσμένη επιστροφή του γίνεται καθώς διαγνώστηκαν 12 άτομα του πληρώματος θετικά στον κορονοϊό, από τα 150 που εξετάστηκαν στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων.

Οι θετικοί είναι όλοι ασυμπτωματικοί και έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα, ενώ πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση Υγείας, είχαν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα πριν την επιβίβαση, δηλαδή όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είχαν υποβληθεί σε έλεγχο και είχαν μπει σε καραντίνα πριν επιβιβαστούν στο πλοίο.

Στον Πειραιά σπεύδει κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συντονίσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες βρίσκονται ήδη σε καραντίνα στα δωμάτιά τους και δεν θα βγει κανείς μέχρι να υποβληθούν όλοι σε έλεγχο.

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει δικό του PCR μηχάνημα, ώστε να γίνονται εξετάσεις εσωτερικά, κάτι που αναμένεται να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση.

Τι λέει η TUI για το Mein Schiff 6

Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6, στο οποίο εντοπίστηκαν 12 μέλη του πληρώματος θετικοί στον κορoνοϊό, τονίζει σε δήλωσή της η TUI – εταιρεία στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της TUI Cruises, στο οποίο προβλέπεται η διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων COVID-19 στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου, εντοπίστηκαν σήμερα, Δευτέρα 28/09, δώδεκα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Mein Schiff 6» θετικοί στον ιό. Κανένα από τα δώδεκα μέλη του πληρώματος δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Στα δώδεκα άτομα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο πλοίο επαναληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντισωμάτων. Τα πρώτα έξι αποτελέσματα αποδείχθηκαν αρνητικά (28/09, 4:30 μ.μ.). Τα υπόλοιπα έξι αναμένονται μέχρι αύριο το πρωί. Επιπλέον, θα διενεργηθούν έλεγχοι και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Ως καθαρά προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Η ΤUI Cruises έχει προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά για την ασφαλή επανέναρξη των κρουαζιέρων, ενώ όλες οι διαδικασίες έχουν προσδιοριστεί σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές. Έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και κανόνες απόστασης στο πλοίο. Η TUI Cruises διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ.

Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές.

Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.