204
O καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συμβούλιο της Ευρώπης: Ο Σωτήρης Τσιόδρας πρώτος καλεσμένος της ελληνικής προεδρίας

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 12:20
O καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συμβούλιο της Ευρώπης: Ο Σωτήρης Τσιόδρας πρώτος καλεσμένος της ελληνικής προεδρίας

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 12:20

Με πρώτο καλεσμένο τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα, ξεκινάει το απόγευμα της Δευτέρας ο κύκλος διαδικτυακών συζητήσεων που εγκαινιάζει η ελληνική προεδρία στο  Συμβούλιο της Ευρώπης.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου του αν. υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το «Συζητώντας με…» είναι μία καινοτομία της ελληνικής προεδρίας που εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις (e-chairmanship), προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτού στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός αυτών των ψηφιακών συναντήσεων είναι ο θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 16.00 και η εναρκτήρια τοποθέτηση θα γίνει από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, ως πρόεδρο της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι κεντρικό θέμα της ελληνικής προεδρίας είναι: «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μιας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Η ψηφιακή συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω livestreaming από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το κανάλι της Ελληνικής Προεδρίας στο youtube και από τη σελίδα της Προεδρίας στο Facebook.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...