343
|

Συμφωνία Συνεργασίας του ΣΕΒ με το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 13:52

Συμφωνία Συνεργασίας του ΣΕΒ με το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 13:52

Συμφωνία συνεργασίας με το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας υπέγραψε την Τετάρτη (22/1) στη Σόφια ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Tην συμφωνία υπέγραψε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, κατά την επίσκεψη στη βουλγαρική πρωτεύουσα με  αφορμή την 15η επέτειο από την ίδρυση του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

«Οι έλληνες επιχειρηματίες είδαν πρώτοι τις ευκαιρίες στις αγορές της Ν.Α. Ευρώπης και βρίσκονται πλέον μεταξύ των σημαντικότερων επενδυτών σε αυτές. Στην Βουλγαρία, οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει πάνω από 3 δισ. ευρώ τα τελευταία 20 χρόνια και απασχολούν περισσότερους από 37 χιλιάδες εργαζομένους», σημείωσε ο κ. Μπίτσιος,  για να προσθέσει σχετικά με τη συμφωνία που υπεγράφη στη Σόφια:

«Θαδ ώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, με στόχο την αύξηση των εμπορικών και επιχειρηματικών συναλλαγών ανάμεσα στις δυο χώρες. Η εμπειρία του Συμβουλίου, στην αγορά της Βουλγαρίας, σε συνδυασμό με το κύρος, τη δικτύωση και την ευρύτερη στρατηγική του ΣΕΒ, μπορεί να ανοίξει περισσότερους δρόμους και ευκαιρίες για τις ελληνικές εταιρείες στη Βουλγαρία».

Το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία, αριθμεί περισσότερα από 160 μέλη, αποτελεί τη συλλογική έκφραση της πολυάριθμης επιχειρηματικής δραστηριότητας των Ελλήνων στην Βουλγαρία και έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές οργανώσεις της χώρας. Με συνεχείς και πρωτοπόρες δράσεις, προσφέρει μια σταθερή γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών και προωθεί δυναμικά τις διμερείς εμπορικές σχέσεις.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Chipita Βουλγαρίας, Σταμάτης Θεοδωρόπουλος, δήλωσε από την πλευρά του πως «η υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί την υψηλότερης σημασίας και πλέον τιμητική αναγνώριση που μπορεί να λάβει το Συμβούλιο από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, γιατί ο ΣΕΒ είναι ο σημαντικότερος φορέας επιχειρηματικής εκπροσώπησης της Ελλάδος».

Ταυτόχρονα, είπε, «προσέδωσε στην εκδήλωση και συμβολικό χαρακτήρα γιατί πραγματοποιήθηκε την ημέρα που το Συμβούλιο συμπληρώνει 15 χρόνια από την ίδρυση και τυπική του αναγνώριση και σηματοδοτεί την είσοδό του στην επόμενη φάση δραστηριοποίησης και ανάπτυξης».

Ο κ. Θεοδωρόπουλος διαβεβαίωσε τέλος ότι το Συμβούλιο μπορεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο και συνεπή εταίρο για τον ΣΕΒ στην Βουλγαρία κι εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα μέλη και των δύο οργανώσεων θα ωφεληθούν από τη συνεργασία τους.