340
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας μετά το τέλος των δηλώσεών τους στο Μέγαρο Μαξίμου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Συμφωνία Ιερωνύμου – Τσίπρα: Η ΝΔ εύχεται, το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 00:10
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας μετά το τέλος των δηλώσεών τους στο Μέγαρο Μαξίμου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Συμφωνία Ιερωνύμου – Τσίπρα: Η ΝΔ εύχεται, το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 00:10

Διαφορετικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης για το «Κοινό Ανακοινωθέν» των Ιερωνύμου – Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει «την ικανοποίησή της για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας» και εύχεται η συμφωνία «να αποβεί επωφελής».

Το Κίνημα Αλλαγής μιλάει για κοροϊδία και… kolotoumba.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας. Σήμερα απεδείχθη περίτρανα ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες τις οποίες, υπενθυμίζεται, ότι είχε λάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ.

»Στο πλαίσιο αυτό, εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος».

Το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε τα παρακάτω:

«Ο κ. Τσίπρας όχι απλώς εγκατέλειψε την πάγια θέση του περί διαχωρισμού Κράτους Εκκλησίας, κάνοντας ακόμα μια μεγαλοπρεπή kolotoumba (διεθνής όρος πλέον), αλλά αρνήθηκε ακόμα και την αρχή των διακριτών ρόλων. Τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων θα τα διαχειρίζονται οι μητροπολίτες. Πρόκειται για μια ακόμα ‘κοροϊδία made in Tsipras’ η οποία κρύβει μάλιστα σοβαρούς κινδύνους από την κρατικοδίαιτη οικονομική χειραφέτηση της Εκκλησίας. Και όλα αυτά για να προστεθεί μια φράση περί θρησκευτικής ουδετερότητας στο 3ο άρθρο του Συντάγματος. Μιας προσθήκης που ήδη αποδυναμώθηκε από τον ίδιο τον κ.Τσίπρα» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει πως παραμένει σταθερά υπέρ της αρχής των διακριτών ρόλων.

«Το σημερινό ανακοινωθέν δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση και, επιπλέον, δημιουργεί σοβαρότατες και δικαιολογημένες ανασφάλειες σε 10.000 οικογένειες για το μέλλον τους, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Ο απλός παπάς που στάθηκε δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό μας αυτή την εποχή της κρίσης, αξίζει σεβασμού. Πόσο ουδέτερη είναι τελικά η θρησκευτική ουδετερότητα κ.Τσίπρα;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...