425
Φωτογραφία Αρχείου από σταθμό των ΚΤΕΛ | Aris Oikonomou/SOOC

Σύλλογος «Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως»: Κατώτερος των περιστάσεων ο Γιώργος Πατούλης

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2021, 19:43
Φωτογραφία Αρχείου από σταθμό των ΚΤΕΛ
|Aris Oikonomou/SOOC

Σύλλογος «Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως»: Κατώτερος των περιστάσεων ο Γιώργος Πατούλης

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2021, 19:43

O Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατακρίνει την απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη να ακυρώσει το έργο μεταφοράς των γραμμών του ΚΤΕΛ Αττικής από την οδό Μαυρομματαίων στο Πεδίο του Άρεως σε χώρο αρμοδιότητας της Περιφέρειας δίπλα στο Μετρό «Εθνική Άμυνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πριν την Μεγάλη Εβδομάδα σαν Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως» επικροτήσαμε την Περιφέρεια Αττικής για την ορθή πρωτοβουλία της να μεταφέρει τις γραμμές του ΚΤΕΛ Αττικής από την οδό Μαυρομματαίων στο Πεδίο του Άρεως σε χώρο αρμοδιότητας της Περιφέρειας δίπλα στο Μετρό “Εθνική Άμυνα” με ελάχιστη όχληση της περιοχής.

Η θέλησή μας για απομάκρυνση των αφετηριών ΚΤΕΛ δεν αφορούσε μόνο την αναβάθμιση τής, έτσι και αλλιώς ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένης και επιβαρυμένης, γειτονιάς μας. Αφορούσε μια καθαρά ορθολογική απόφαση. Δεν είναι δυνατόν τα ΚΤΕΛ για π.χ. Ραφήνα, Λαύριο, Ωρωπό και αντίστροφα να κάνουν το δρομολόγιο 1 ώρα ή 1,5 ώρα, η μισή από την οποία γίνεται για να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης. Η τοποθεσία που είχε επιλεγεί στον παράδρομο της Λεωφόρου Μεσογείων ήταν ορθολογική, δίπλα στο μετρό, σε απόσταση από κατοικίες, και η στάση 4-5 λεωφορείων δεν θα ενοχλούσε τους περιοίκους.

Δυστυχώς μάθαμε ότι μετά την διαμαρτυρία του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ακύρωσε το έργο.
Σαν επιχειρήματα ενημερωθήκαμε ότι αναφέρθηκαν ότι ο χώρος επρόκειτο να ενοικιαστεί σε εταιρεία πάρκινγκ αυτοκινήτων!

Η αντίδραση του κ. Πατούλη στην χρήση δημόσιου ανοιχτού χώρου για την εγκατάσταση κοινωφελούς υπηρεσία που θα εξυπηρετούσε χιλιάδες κατοίκους της πόλης μας και μάλιστα με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντί ΙΧ, σε όφελος ιδιωτικής εταιρείας για να την εκμετάλλευση του πάρκινγκ, είναι ασύμβατη με τις ανάγκες της πόλης μας και ασύμβατη με τις υποσχέσεις του ίδιου του Περιφερειάρχη για αναβάθμισή της.

Βεβαίως να εγκατασταθούν θέσεις πάρκινγκ στους σταθμούς του μετρό αλλά σε μεγάλα υπόγεια πάρκινγκ που δεν θα καταλαμβάνουν ουσιώδεις και ευρισκόμενους σε ανεπάρκεια ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

Ταυτόχρονα ενημερωθήκαμε ότι ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού υπερηφανεύθηκε ότι «κατόπιν ενεργειών του» εμποδίστηκε η αύξηση της μόλυνσης στην περιοχή από την στάση των 4-5 λεωφορείων δίπλα στην Μεσογείων (αλλά όχι από τα διερχόμενα αυτοκίνητα για τις 200 θέσεις επιφανειακού πάρκιγκ που προγραμματίζουν). Δεν ξέρουμε, τι κρύβεται πίσω από αυτή την υποκρισία.

Ο κ. Περιφερειάρχης δεν απάντησε στην επιστολή διαμαρτυρίας που του στείλαμε. Αν θεωρεί ότι με την στάση του είναι ψηφοθηρικά κερδισμένος στην συγκεκριμένη περιοχή σε σχέση με την «ταπεινή» περιοχή του Πεδίο του Άρεως, οφείλουμε να πούμε ότι αυτό είναι ο ορισμός αποτυχημένου μοντέλου διοίκησης.

Ζητάμε να απομακρυνθούν άμεσα οι αφετηρίες ΚΤΕΛ από την Μαυρομματαίων και από την Πλ. Αιγύπτου και να μεταφερθούν σε περιοχές με καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις (μετρό κλπ) στην περιφέρεια της πόλης μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...