420
Nίκη Κεραμέως εναντίον Νίκου Φίλη στη Βουλή. Προάγγελος όσων θα γίνουν κατά τη συζήτηση του εκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου | ΙΝΤΙΜΕNEWS/CreativeProtagon

Σύγκρουση Φίλη – Κεραμέως στη Βουλή με καταγγελίες για διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών και δασκάλων

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 14:08
Nίκη Κεραμέως εναντίον Νίκου Φίλη στη Βουλή. Προάγγελος όσων θα γίνουν κατά τη συζήτηση του εκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου
|ΙΝΤΙΜΕNEWS/CreativeProtagon

Σύγκρουση Φίλη – Κεραμέως στη Βουλή με καταγγελίες για διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών και δασκάλων

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 14:08

Σε μία πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει κατά συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας την ερχόμενη εβδομάδα, Νίκη Κεραμέως και Νίκος Φίλης «διασταύρωσαν τα ξίφη» τους στη Βουλή με αφορμή τα ζητήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει ότι 1,5 εκατομμύριο ανήλικοι και 200.000 εκπαιδευτικοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι εκτεθειμένοι σε χάκερ!

Επιμένοντας στον χαρακτηρισμό «βεβιασμένο» για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Φίλης κατήγγειλε διαρροή προσωπικών δεδομένων από περίπου 2.000 ψηφιακές τάξεις.

«Μπήκαμε στο Google, στην διεύθυνση στατιστικά σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αυτή η έρευνα μας έστειλε στο αρχείο από το οποίο προκύπτει διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών κατά συνέπεια και αφορά στατιστικά στοιχεία σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης», υποστήριξε ο πρώην υπουργός , «2024 εγγραφές εκατοντάδων εκπαιδευτικών με στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, τμήμα, μάθημα, αριθμός μαθητών που συμμετείχαν, διάρκεια μαθήματος, ημερομηνία και προσωπικές σημειώσεις ή παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών».

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διαβεβαίωσε ότι θα ελέγξει την καταγγελία, ζητώντας ταυτόχρονα τα στοιχεία που επικαλέστηκε στηνκαταγγελία του ο κ. Φίλης.

«Αναφέρατε ένα στοιχείο, θα το εξετάσω με μεγάλο ενδιαφέρον. Οτιδήποτε υπάρχει και αφορά στη λειτουργία και στην διάπραξη αδικημάτων στο σχολικό περιβάλλον, είτε δια ζώσης είτε μη, υπάρχει ενημέρωση του υπουργείου. Θα εξετάσω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτό που λέτε, δεν έχω λάβει τέτοια ενημέρωση σαν αυτή που καταθέτετε», ανέφερε συγκεκριμένα η υπουργός.

Η κυρία Κεραμέως κατηγόρησε ωστόσο τον ΣΥΡΙΖΑ για στείρα άρνηση και απουσία πρότασης όσον αφορά την εκπαίδευση των μαθητών που λόγω κορονοϊού αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι.

«Είστε η δύναμη της άρνησης, θέλετε τους μαθητές στο σκοτάδι, επιθυμούσατε να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία. Ευτυχώς δεν κληθήκατε εσείς να σηκώσετε το βάρος της κρίσης. Θέλετε να μην ανοίξουν τα σχολεία λες και εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τους ειδικούς και την ίδια ώρα ζητάτε να καταργηθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Πλήρης άρνηση», παρατήρησε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας απαντώντας στις ενστάσεις που επίμονα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων.

Η κυρία Κεραμέως επανέλαβε εξάλλου ότι το υπουργείο δέχθηκε την δωρεά της εταιρείας CISCO για παροχή πλατφόρμας που στήριξε τις ψηφιακές τάξεις, καθώς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αυτή την δυνατότητα.

«Ξέρετε τι μας παραδώσατε κ. Φίλη; Μια πλατφόρμα που μπορούσε να σηκώσει μόλις 500 μαθητές. Εμείς δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα που εξυπηρετεί 1,5 εκατ μαθητές. Ποια είναι τελικά η πρότασή σας; Να καλύπτουμε μόνο τους 500; Ευτυχώς που δεν κληθήκατε εσείς να σηκώσετε το βάρος γιατί θα αφήνατε στο σκοτάδι 1,4 εκατ. μαθητές» υπογράμμισε η υπουργός απευθυνόμενη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...