238
Mετά τη σύγκρουση με το ελληνόκτητο τάνκερ, η νορβηγική φρεγάτα έχει «πάρει νερά» και μπατάρει | NTB Scanpix/Marit Hommedal via REUTERS

Σύγκρουση ελληνόκτητου τάνκερ με νορβηγική φρεγάτα του ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2018, 17:38
Mετά τη σύγκρουση με το ελληνόκτητο τάνκερ, η νορβηγική φρεγάτα έχει «πάρει νερά» και μπατάρει
|NTB Scanpix/Marit Hommedal via REUTERS

Σύγκρουση ελληνόκτητου τάνκερ με νορβηγική φρεγάτα του ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2018, 17:38

Νορβηγικό πλοίο του ΝΑΤΟ υπέστη μεγάλες ζημιές και κινδυνεύει να βυθιστεί έπειτα από τη σύγκρουσή του με δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων (της εταιρείας Tσάκου, αλλά με σημαία Μάλτας) στη Βόρεια Θάλασσα, στα ανοιχτά των νορβηγικών ακτών.

Μετά το ατύχημα η φρεγάτα «KNM Helge Ingstad» άρχισε να «βάζει νερά», έτσι απομακρύνθηκαν όλοι οι άνδρες του πληρώματός της, συνολικά  137 ναυτικοί. Οι τραυματίες είναι μόλις επτά άτομα.

Το δεξαμενόπλοιο είναι άθικτο.

Το πολεμικό πλοίο καθώς ρυμουλκείται στις ακτές της Νορβηγίας (ΥοuΤube)
Το δεξαμενόπλοιο «Sola TS»

Οι πληροφορίες από τον νορβηγικό Τύπο επιμένουν για διαρροή 10.000 λίτρων πετρελαίου στη θάλασσα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, το τάνκερ είναι το «Sola TS», κατηγορίας Aframax, που ναυπηγήθηκε το 2017 και ανήκει στην εταιρεία Tsakos Energy Navigation.

Αλλη μία φωτογραφία της φρεγάτας: το πλοίο μοιάζει λες και έχει γείρει στη στεριά (NTB Scanpix/Marit Hommedal via REUTERS)

Η φρεγάτα KNM Helge Ingstad είχε πρόσφατα πάρει μέρος στη μεγαλύτερη πολεμική άσκηση του ΝΑΤΟ (Trident Juncture) που έγινε στη Νορβηγία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic, το πετρελαιοφόρο Sola των 62.000 τόνων συνεχίζει το ταξίδι του από τη Νορβηγία με τελικό προορισμό τη Βορειοανατολική Αγγλία. Ωστόσο, άλλες αναφορές υποστηρίζουν ότι παρά το γεγονός ότι υπέστη μόνο επιφανειακές ζημιές, το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται τώρα αγκυροβολημένο και περιμένει να εισέλθει σε νορβηγικό λιμάνι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...