197
Ο εννιάχρονος Τάσος με την ελληνική σημαία και πλάι του την δασκάλα του |

Συγκίνησε ο εννιάχρονος Τάσος στην παρέλαση στο Μαθράκι

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2021, 14:00
Ο εννιάχρονος Τάσος με την ελληνική σημαία και πλάι του την δασκάλα του
|

Συγκίνησε ο εννιάχρονος Τάσος στην παρέλαση στο Μαθράκι

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2021, 14:00

Ρίγη συγκίνησης, για τους 30 περίπου μόνιμους κατοίκους του νησιού Μαθρακίου, προκάλεσε η μαθητική παρέλαση από τον έναν και μοναδικό μαθητή του δημοτικού σχολείου που λειτούργησε μετά από 21 χρόνια, στο βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδας, στο δαντελωτό σύμπλεγμα των Διαποντίων νήσων.

Οι μνήμες ξύπνησαν όταν το μικρό νησί «έσφυζε» από ζωή. Σήμερα τα χαμόγελα ξαναγύρισαν στους κατοίκους, σηκώνοντας ψηλά το εθνικό φρόνημα των φρουρών από τις «Θερμοπύλες» της δυτικής Ελλάδας.

Ο εννιάχρονος Τάσος και η δασκάλα του – ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο εννιάχρονος Τάσος, που είναι ορμώμενος από τη Θεσσαλονίκη, αλλά γεννήθηκε και έζησε στη Γερμανία, με περισσή περηφάνια σήκωσε σήμερα τη γαλανόλευκη και παρέλασε, συνοδευόμενος από τη δασκάλα του, για την εορτή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, προκαλώντας δάκρυα χαράς σε όλους τους παρευρισκόμενους που τον καταχειροκρότησαν.

Ούτε και ο ίδιος δε θα το πίστευε το καλοκαίρι που ήρθε για πρώτη φορά στο νησί, ένας άγνωστος γι’ αυτόν τόπος, ότι η σημερινή μέρα θα του μείνει «αξέχαστη για μια ζωή» όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το μόνο μήνυμα που θέλει να στείλει είναι, «ζήτω η Ελλάδα, ζήτω το έθνος».

Μπορείτε να δείτε το συγκινητικό βίντεο της ΕΡΤ, εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News