390
Ο υιος Σαλβίνι και ένας αστυνομικός στο τζετ σκι | Repubblica

Συγγνώμη Σαλβίνι γιατί ο γιος του έκανε βόλτες με τζετ σκι της αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 10:50
Ο υιος Σαλβίνι και ένας αστυνομικός στο τζετ σκι
|Repubblica

Συγγνώμη Σαλβίνι γιατί ο γιος του έκανε βόλτες με τζετ σκι της αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 10:50

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε ο πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι –μια κίνηση αρκετά σπάνια για τον ίδιο– για το βίντεο που εικονίζει τον γιο του να κάνει βόλτες με τζετ σκι της αστυνομίας.

Το περιστατικό συνέβη στο θέρετρο Μιλάνο Μαρίτιμα, στο Papeete Beach, όπου ο Σαλβίνι περνούσε τις διακοπές του.

Κοντά στην ακτή περιπολούσαν τζετ σκι της αστυνομίας και ο υπουργός, που έπαιζε ανέμελος ποδόσφαιρο στην παραλία με τον ένα του γιο, κλώτσησε τη μπάλα προς τη θάλασσα και ψιθύρισε στους αστυνομικούς: «Εγώ πάω στην ομπρέλα». Τότε ο μικρός Σαλβίνι σκαρφάλωσε στο τζετ σκι που οδηγούσε ένας αστυνομικός.

Ολα αυτά καταγράφηκαν από φωτογράφο της Repubblica, τον οποίο προσπάθησε να παρεμποδίσει και απομακρύνει η φρουρά του Σαλβίνι η οποία ενεπλάκη σε έντονη και μακρά λογομαχία με τον δημοσιογράφο. Μολονότι είναι δημόσιος χώρος, προσπάθησαν να του απαγορεύσουν να καταγράψει το τζετ σκι και τον απείλησαν με σύλληψη. Στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, ο αστυνομικός που λογομαχούσε μαζί του επέμενε πως πάνω στο τζετ σκι βρίσκεται μόνον ο συνάδελφός του.

Την ίδια στιγμή, ο υιός Σαλβίνι καθόταν στο τιμόνι του τζετ σκι, φορώντας σωσίβιο και ακολουθώντας τις οδηγίες του αστυνομικού.

Ενώ η έντονη λογομαχία μεταξύ αστυνομικών και δημοσιογράφου συνεχιζόταν στην παραλία, κάποιος φώναξε προς την κατεύθυνση του τζετ σκι να επιστρέψει στην ξηρά, αλλά βγαίνοντας σε ένα απομακρυσμένο σημείο της παραλίας, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και κινητά.

Το αστυνομικό τμήμα της Ραβένας διέταξε για το περιστατικό έρευνα «για πιθανή απρεπή χρήση αστυνομικών μέσων».

Από εδώ και πέρα όμως ξέσπασε το πολιτικό σκάνδαλο που απασχολεί το σύνολο του ιταλικού Τύπου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν πυρ ομαδόν κατά του «βοναπαρτισμού του Σαλβίνι», όπως λένε. «Τα αστυνομικά μέσα έχουν αποστολή να εγγυώνται την ασφάλειά μας και όχι να διασκεδάζουν την οικογένεια Σαλβίνι και οι αστυνομικοί δεν μπορούν να έρχονται σε δύσκολη θέση λόγω του σεβασμού προς τον υπουργό με κίνδυνο της ζωής τους και της ζωής του παιδιού», τόνισε ο Εμανουέλε Φιάνο του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

«Ο γιος μου πάνω σε τζετ σκι της αστυνομίας; Δικό μου πατρικό λάθος, καμία ευθύνη στους αστυνομικούς, τους οποίους μάλιστα ευχαριστώ γιατί καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για τη χώρα», είπε ο Σαλβίνι.

Η γενικότερη εντύπωση είναι πως ο πανίσχυρος υπουργός αυτή τη φορά έχει ξεπεράσει τα όρια, καθώς το γεγονός αυτό είναι ανήκουστο στα χρονικά του υπουργείου. Ακόμα όμως και ένας Σαλβίνι κάποτε υποχρεώνεται σε δημόσια συγγνώμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...