184
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν στην αυλή του σπιτιού του, στο Λονδίνο, το Σάββατο | REUTERS

«Συγγνώμη» από τον Κόρμπιν για τη συντριβή των Εργατικών

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2019, 13:48
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν στην αυλή του σπιτιού του, στο Λονδίνο, το Σάββατο
|REUTERS

«Συγγνώμη» από τον Κόρμπιν για τη συντριβή των Εργατικών

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2019, 13:48

«Συγγνώμη» ζήτησε την Κυριακή ο Τζέρεμι Κόρμπιν από τους ψηφοφόρους του για την συντριβή των Εργατικών στις εκλογές στη Βρετανία.

«Λυπάμαι που δεν ανταποκριθήκαμε και αναλαμβάνω την ευθύνη», δήλωσε ο Κόρμπιν σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Sunday Mirror.

«Δεν θα δίσταζα να το πω. Το αποτέλεσμα ήταν ένα σκληρό χτύπημα για όλους εκείνους που έχουν απελπιστικά ανάγκη μια πραγματική αλλαγή στη χώρα μας», είπε ο αριστερός βετεράνος ηγέτης των Εργατικών στην ανοικτή επιστολή του.

Ο 70χρονος Κόρμπιν είπε πως το κόμμα του «πήρε τα μαθήματα αυτής της ήττας», υποσχόμενος κυρίως να «ακούσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Εργατικών που χάσαμε στις κοινότητες των εργατών. Αυτό το κόμμα υπάρχει για να τους εκπροσωπεί. Θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους», πρόσθεσε.

Πάντως, ο Κόρμπιν δήλωσε περήφανος για το πρόγραμμά του.

«Για τη λιτότητα, τις ανισότητες, την κλιματική έκτακτη ανάγκη, κερδίσαμε και διευθύναμε τη συζήτηση», δήλωσε. «Δεν υπάρχει αμφιβολία, οι προτάσεις μας έχουν λαϊκή απήχηση. Το θέμα είναι μάλλον “Πώς μπορούμε να επιτύχουμε στο μέλλον, εκεί όπου αποτύχαμε;”».

Ο πολιτικός δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία των Εργατικών όταν βρεθεί αντικαταστάτης του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...