420
Επιστροφή στο... λάπτοπ για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης | ΙΝΤΙΜΕnews

Σχολεία: Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση – Τι ώρες θα γίνονται τα μαθήματα

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 08:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/02/2021, 12:20
Επιστροφή στο... λάπτοπ για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σχολεία: Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση – Τι ώρες θα γίνονται τα μαθήματα

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 08:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/02/2021, 12:20

Τα σχολεία στην Αττική ξανακλείνουν με τους μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση.

Από την Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου, όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως, εκτός από την ειδική αγωγή, που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία.

Τα τηλεμαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνονται το πρωί.

Σύγχυση υπάρχει ως προς τι θα ισχύει για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τον περασμένο Νοέμβριο, σε μια κατά τα άλλα εντελώς αντιπαιδαγωγική διάταξη –απλώς για να αντέξει το περίφημο σύστημα Webex της τηλεκπαίδευσης– το υπουργείο Παιδείας είχε ορίσει το μάθημα στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία να γίνεται μεσημέρι και απόγευμα. Τώρα, όμως, όπως ανέφερε ο ιστότοπος especial.gr, υπάρχει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας –με ημερομηνία έκδοσης Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021–, στην οποία αναφέρεται το εξής:

«Υπενθυμίζεται ότι στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω Covid-19, συστήνεται το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να εφαρμόζεται πρωινές ώρες, όπως και στη διά ζώσης διδασκαλία, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να αποφευχθεί η αναστάτωση στο πρόγραμμα των μαθητών/τριών».

Είναι σαφές: το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει ότι μια αλλαγή σε απογευματινό μάθημα συνιστά αναστάτωση και διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και συστήνει να συνεχιστεί η πρωινή διδασκαλία. Αυτό όμως είχε ανακοινωθεί από το υπ. Παιδείας πριν από το lockdown στην Αττική που αριθμεί χιλιάδες σχολεία. Ετσι, σύμφωνα με το esos.gr, υπήρξε διευκρίνιση από το υπουργείο ότι «η εγκύκλιος αφορά εξαιρετικές περιπτώσεις μικρής ομάδας σχολείων που έκλεισαν σε λίγες, σποραδικά, περιφέρειες».

Βέβαια, και η Αττική ως περιφέρεια λογίζεται, αλλά ο Νίκος Χαρδαλιάς, στις ανακοινώσεις των νέων μέτρων, το ξεκαθάρισε: τα τηλεμαθήματα στα δημοτικά και στα νηπιαγωγία θα είναι το μεσημέρι και το απόγευμα.

Σε κάθε περίπτωση, η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.

Οι απουσίες από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφονται από τον εκάστοτε εκπαιδευτικό σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών των μαθητών και μαθητριών κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Η συμπλήρωση και φύλαξη του Ηλεκτρονικού Ημερήσιου Δελτίου Φοίτησης είναι υποχρέωση του εκπαιδευτικού.

Για τον έλεγχο των απουσιών των μαθητών τηρείται ηλεκτρονικά Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο), στο οποίο καταχωρίζεται αριθμητικά το άθροισμα των απουσιών της ημέρας κάθε μαθητή που απουσίασε, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης. Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή ο οποίος ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου τίθεται επίσης εκ νέου σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του Δημοτικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...