Πλέον εφανίζονται δεύτερες σκέψεις για μετάθεση της έναρξης της σχολικής χρονιάς | ΙΝΤΙΜΕ NEWS
Επικαιρότητα

Σχολεία: Επανεξετάζουν το πότε θα ανοίξουν, συζητούν για 14 Σεπτεμβρίου

Οι επιστήμονες φοβούνται την έξαρση του κορονοϊού, με τη χώρα μας να καταγράφει καθημερινά πάνω από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα
Protagon Team

Την ημερομηνία της έναρξης της σχολικής χρονιάς επανεξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθώς διαπιστώνουν ότι ακόμα το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι ισχυρό και η 7η Σεπτεμβρίου πολύ κοντά.

Η πρόταση που συζητείται είναι τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα από ό,τι έχει ανακοινωθεί.

Ενώ τόσο το υπουργείο Παιδείας, μέσω της Νίκης Κεραμεως, όσο και η κυβέρνηση, μέσω δήλωσης του Στέλιου Πέτσα, έχουν διαβεβαιώσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, τώρα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με το protothema.gr, μελετάται το ενδεχόμενο οι σχολικές δομές να ανοίξουν τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου καθώς οι επιστήμονες φοβούνται την έξαρση του κορονοϊού.

Ενδεικτικό της σύγχυσης είναι ότι η υπ. Παιδείας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 24 Αυγούστου, δηλαδή δύο εβδομάδες από την προγραμματισμένη έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες η καθημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ καταγράφει 200 και πλέον κρούσματα σε όλη την επικράτεια έχει προβληματίσει τους ειδικούς οι οποίοι περιμένουν να διαπιστώσουν πότε θα αποδώσουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Προς το παρόν περιμένουμε να δούμε σε ποιο βαθμό θα αποδώσουν το προσεχές διάστημα τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ», δήλωσε χαρακτηριστικά στο protothema.gr  ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μέλος της Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την επισκόπηση των επιστημονικών δεδομένων και των εξελίξεων της επιδημίας του κορονοϊού SARS-CoV-2.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι σίγουρο είναι η χρήση μάσκας ήδη από τα νηπιαγωγεία όπως έχει εισηγηθεί ομοφώνως η επιτροπή και έχει αποδεχθεί το υπουργείο Παιδείας.

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 και τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ερώτημα παραμένει, πάντως, τι θα γίνει με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία αναπτύχθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την περασμένη άνοιξη, και το εάν -και πώς – θα έχει επικουρικό ρόλο στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.