282
Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν παρακολουθεί στρατιωτική άσκηση στις 26 Απριλίου | KCNA/Handout/File Photo via REUTERS

Σχέδια δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ-Ουν καταγγέλλει η Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2017, 15:00
Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν παρακολουθεί στρατιωτική άσκηση στις 26 Απριλίου
|KCNA/Handout/File Photo via REUTERS

Σχέδια δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ-Ουν καταγγέλλει η Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2017, 15:00

Σε μια αποκάλυψη που ίσως είναι δύσκολο να πει κανένας αν πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο σε πόλεμο προπαγάνδας ή αν έχει και κάποια ψήγματα αλήθειας προχώρησαν την Παρασκευή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Βόρεια Κορέα.

Ανέφεραν ότι πράκτορες των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας που έχουν εισχωρήσει στη Βόρεια Κορέα, σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ-Ουν με κάποια «βιοχημική ουσία, όπως τις ραδιενεργές και δηλητηριώδεις νανο-ουσίες».

Η απόπειρα θα γινόταν ενώ ο Κιμ θα ήταν παρών σε δημόσια εκδήλωση, όπως για παράδειγμα μία παρέλαση, αλλά τα αποτελέσματα της δηλητηρίασης θα γίνονταν εμφανή παρά μόνο σε 6-12 μήνες.

Γινόταν μάλιστα αναφορά και σε κάποιον Κιμ, έναν άνδρα από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος, όσο εργαζόταν στη Ρωσία, δωροδοκήθηκε από νοτιοκορεάτες πράκτορες για τη συμμετοχή του στο σχέδιο. Αφού επέστρεψε στη Βόρεια Κορέα, πάντα σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, θα συγκέντρωνε πληροφορίες για το σχέδιο της δολοφονίας του ηγέτη.

Το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις, υπόσχεται ότι θα βρει ότι θα εξαρθρώσει την «κλίκα των αμερικανών ιμπεριαλιστών» και «καταστρέψει χωρίς έλεος τους τρομοκράτες».

Οι ανακοινώσεις από τη Πιόνγκγιανγκ έρχονται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στις σχέσεις με τη Δύση. Παρά τις απειλές για (ακόμη περισσότερες) κυρώσεις, η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε νέες πυραυλικές δοκιμές –αποτυχημένες και οι δύο- και ενδεχομένως να ετοιμάζεται για άλλη μία πυρηνική δοκιμή.

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, έχουν ενισχύσει σημαντικά την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή με ένα αεροπλανοφόρο και ένα υποβρύχιο, ενώ διατηρούν πάντα ισχυρή στρατιωτική παρουσία στη Νότια Κορέα.

Ενώ όμως από τη μία πλευρά δηλώνουν ότι όλες  οι πιθανές ενέργειες είναι στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης και μιας δυναμικής κίνησης όπως υπονοούν, από την άλλη πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα απέκλειε μια συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...