837
Η Σπίαρς σε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της στα GLAAD Media Awards | Reuters

«Σώστε την Μπρίτνεϊ»: Οι οπαδοί της ποπ σταρ ανησυχούν (και εξανίστανται)

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2020, 22:00
Η Σπίαρς σε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της στα GLAAD Media Awards
|Reuters

«Σώστε την Μπρίτνεϊ»: Οι οπαδοί της ποπ σταρ ανησυχούν (και εξανίστανται)

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2020, 22:00

Είναι καλά η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ή ξανακύλησε στην κατάθλιψη και τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα των τελευταίων ετών;

Αυτό φαίνεται να αναρωτιούνται θαυμαστές και διαδικτυακοί φίλοι της 39χρονης ποπ σταρ, βλέποντας τις τελευταίες της αναρτήσεις στα social media και αρνούμενοι να κρύψουν την ανησυχία τους για αυτήν.

Στο Twitter μάλιστα, γίνεται έντονη συζήτηση για όλα αυτά και τα hashtags «#SaveBritney» και «#FreeBritney» είναι ανάμεσα στα trending των τελευταίων ημερών.

Αφορμή στάθηκαν κάποιες αναρτήσεις της Σπίαρς στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, οι οποίες φαίνεται πως θορύβησαν πολλούς από τους φαν της, οι οποίοι σχεδόν απαιτούν να κόψει τον «ομφάλιο λώρο» της εξάρτησης με τον πατέρα της, Τζέιμι, που θεωρούν υπεύθυνο για πολλά από τα δεινά της.

Φυσικά, αυτή η υπόθεση δεν είναι καινούργια, αλλά τραβάει από το 2008, οπότε και μετά τον νευρικό κλονισμό που υπέστη η Σπίαρς σε ηλικία 27 ετών, ο πατέρας της έχει μέχρι σήμερα τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών αλλά και των προσωπικών της αποφάσεων (ο όρος είναι «υποχρεωτική επιτροπεία»), ενεργώντας λίγο έως πολύ ως «κηδεμόνας» της – ο αμερικανικός όρος είναι «conservator».

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η επιτροπεία/κηδεμονία αυτή πήρε παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 22 Αυγούστου, κάνοντας τους θαυμαστές της Σπίαρς να… βγουν από τα ρούχα τους, ειδικά μετά από κάποια… καμπανάκια που (λένε πως) είδαν στις αναρτήσεις της.

Λόγου χάρη, τον περασμένο Απρίλιο η τραγουδίστρια αποκάλυψε πως «έκαψε κατά λάθος» το προσωπικό γυμναστήριο στο σπίτι της γιατί είχε… ξεχάσει μερικά αναμμένα κεριά.

«Δεν έχω βρεθεί εδώ τους τελευταίους έξι μήνες γιατί δυστυχώς έκαψα το γυμναστήριό μου. Είχα δύο κεριά, το ένα έφερε το άλλο και τελικά το έκαψα», είχε πει στο video η Spears, ενώ ένας χρήστης σχολίασε ότι έμοιαζε πολύ φοβισμένη σε μια προσπάθεια να μην κλάψει.

Πριν μερικές ημέρες, η κατάσταση επιδεινώθηκε λένε οι φαν της.

Ένας εξ αυτών της ζήτησε, αν δεν ειναι καλά, στο επόμενο βίντεο που θα αναρτούσε να φορούσε ένα κίτρινο μπλουζάκι.

Όντως, φόρεσε ένα κίτρινο μπλουζάκι.

Ένας άλλος της ζήτησε, αν έχει πρόβλημα, να αναρτήσει μια φωτογραφία με περιστέρια.

Και η επόμενη φωτογραφία της Μπρίτνεϊ είχε όντως περιστέρια.

Λίγο μετά, η τραγουδίστρια ένιωσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει πως δεν συμβαίνει κάτι και ότι απλώς είναι ο εαυτός της, καθησυχάζοντας τους θαυμαστές της και λέγοντας πως όλα βαίνουν ομαλώς.

Έτσι, σε ανάρτησή της, δημοσίευσε ένα απόσπασμα από τη Βίβλο το οποίο έγραφε το εξής:

«Γίνε ο φρουρός σου, μείνε σταθερός στην πίστη σου, έχε κουράγιο, μείνει δυνατός. Καταλαβαίνω γιατί δεν αρέσουν τα ποστ μου σε πολύ κόσμο, αλλά αυτή είμαι εγώ και είμαι χαρούμενη. Είμαι εγώ και είμαι αυθεντική και όσο πιο αληθινή γίνεται. Θέλω να εμπνεύσω τον κόσμο να κάνει το ίδιο και να είναι ο εαυτός του χωρίς να θέλει να ευχαριστήσει τους άλλους. Αυτό είναι το κλειδί στην ευτυχία».

Ωστόσο, οι οπαδοί της είναι πεπεισμένοι ότι οι αναρτήσεις της αποτελούν μια κραυγή αγωνίας για βοήθεια, ενώ επίσης παραπέμπουν και σε ένα μακροσκελές κείμενο που κυκλοφορεί εσχάτως στα social media και το οποίο υποτίθεται ότι αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει με την ποπ σταρ και γιατί την κρατούν υπό έλεγχο και εγκλωβισμένη.

Σε αυτό το κείμενο αναφέρεται ότι η δισκογραφική της εταιρεία την υποχρέωνε όλα αυτά τα χρόνια να τραγουδά με μια συγκεκριμένη φωνή ώστε να γίνει ποπ είδωλο.

Όταν το 2006 έκανε δίσκο με την πραγματική της φωνή η δισκογραφική τον εμπόδισε ενώ ο λόγος που δεν κάνει live είναι ότι δεν θέλουν να φανερωθεί η πραγματική χροιά της φωνής της.

Η Σπίαρς το 2007 με ξυρισμένο κεφάλι (πάνω) και χτυπώντας ΙΧ με μια ομπρέλα (κάτω)

Κάπου τότε την πήρε η κατηφόρα: εκείνη τη χρονιά χώρισε από τον σύζυγό της, Κέβιν Φεντερλάιν.

Και οι δύο διεκδίκησαν την επιμέλεια των δυο παιδιών τους, ενώ η τραγουδίστρια υποχρεώθηκε να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του πρώην συζύγου της – έξοδα που πλησίασαν το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Toν Φεβρουάριο του 2007, η Σπίαρς «ξέφυγε» εντελώς: εμφανίστηκε δημοσίως με τελείως ξυρισμένο κεφάλι, καθώς όπως η ίδια είπε αργότερα, θέλησε να πετάξει απεγνωσμένα από πάνω της την εικόνα του «συμβόλου του σεξ» που κάποιοι άλλοι της φόρτωσαν όταν εκείνη ήταν 18 ετών.

Λίγο μετά, εντοπίστηκε από τους δημοσιογράφους να χτυπάει με μια ομπρέλα ξένα αυτοκίνητα έξω από το σπίτι του πρώην συζύγου της.

Μετά από δυο μέρες μπήκε μόνη της σε κλινική αποτοξίνωσης για τον εθισμό της στο αλκοόλ.

Με τους γονείς της

Βγήκε μετά από αρκετές εβδομάδες, αλλά αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές μέχρι σήμερα, με τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2019 όταν εισήχθη για λίγες ημέρες σε ψυχιατρική κλινική έχοντας υποστεί έναν ακόμη νευρικό κλονισμό.

Ίσως όχι τον τελευταίο…

Τον Μάρτιο του 2019 βγαίνοντας από την ψυχιατρική κλινική όπου είχε εισαχθεί

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...