252
Ο ευρωπαίος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης (αριστερά) σε δηλώσεις με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στυλιανίδης: Σπάνιος και εξαιρετικός ο συντονισμός για την πυρκαγιά

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2019, 10:07
Ο ευρωπαίος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης (αριστερά) σε δηλώσεις με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στυλιανίδης: Σπάνιος και εξαιρετικός ο συντονισμός για την πυρκαγιά

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2019, 10:07

Εύσημα στις δυνάμεις που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια έδωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Ανθρωπιστικές Καταστροφές Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Το πρωί της Τετάρτης επισκέφτηκε το επιχειρησιακό κέντρο πολιτικής προστασίας μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι, με δεδομένη και την εμπειρία του από παρόμοιες καταστροφές σε άλλες χώρες, στην Ελλάδα υπήρξε «σπάνιος συντονισμός» ανάμεσα στις δυνάμεις που επιχειρούσαν την κατάσβεση. Παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες αποφύγαμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Είπε ένα «μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ» σε όλους τους αρμοδίους και σε «όλους τους ήρωες στο έδαφος» που αγωνίστηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αποδείχτηκε έμπρακτα με την ενεργοποίηση του μηχανισμού rescEU. Ηδη είναι στην Ελλάδα ένα ιταλικό αεροσκάφος, έρχεται ένα δεύτερο ενώ αναμένεται και ένα από την Ισπανία, πρόσθεσε. Υπό εξέταση είναι και η παροχή βοήθειας από την Κροατία, όπου και εκεί υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα.

Ο επίτροπος ευχαρίστησε τις κυβερνήσεις και των τριών χωρών που βρέθηκαν στο πλευρό της ελληνικής.

Ενα άλλο σημείο που επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης είναι ότι πρέπει να περάσουμε στο στάδιο της πρόληψης και προετοιμασίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο άνοιγμα αντιπυρικών ζωνών που εμπόδισαν την πυρκαγιά από το να φτάσει σε κατοικημένες περιοχές.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «καταφέραμε να σώσουμε ζωές και περιουσίες» και επισήμανε ότι «η αξία της αλληλεγγύης αποδείχτηκε έμπρακτα με την ενεργοποίηση του μηχανισμού  RescEU».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...