220
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Στυλιανίδης κατά την έκτακτη ενημέρωση της Πέμπτης | ΕΡΤ

Στυλιανίδης: Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 17:51
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Στυλιανίδης κατά την έκτακτη ενημέρωση της Πέμπτης
|ΕΡΤ

Στυλιανίδης: Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 17:51

Πάνω από 385 κλήσεις έχει δεχθεί από το πρωί της Πέμπτης η Πυροσβεστική, σε περισσότερες από 20 περιοχές στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Στυλιανίδη, τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Αττική εντοπίζονται στις οδούς Πειραιώς, Πέτρου Ράλλη, Χαμοστέρνας και Κηφισίας, ενώ σοβαρή είναι και η κατάσταση με τις έντονες βροχοπτώσεις και στην Ελευσίνα.

Σε έκτακτη ενημέρωση που προβλήθηκε από την ΕΡΤ, ο κ. Στυλιανίδης περιέγραψε την εικόνα της κακοκαιρίας στη χώρα και ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα, καθώς είναι άμεση η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Ο ίδιος μίλησε για «ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό».

Σε περισσότερες από 20 περιοχές της  Αττικής, όπως είπε, έχουν γίνει μέχρι στιγμής περισσότερες από 385 κλήσεις στην Πυροσβεστική, οι περισσότερες για άντληση υδάτων, ενώ κάποιες, ελάχιστες, ήταν για απομακρύνεις πολιτών.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι τα πιο έντονα προβλήματα όσον αφορά τη συσσώρευση υδάτων και την κυκλοφορία των οχημάτων, εντοπίζονται στις οδούς Χαμοστέρνας, Πέτρου Ράλλη, Πειραιώς και τη λεωφόρο Κηφισίας, αλλά και στην Ελευσίνα.

«Εχουμε προλάβει πολλά περιστατικά, που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, κάνοντας λόγο για κρίσιμο διήμερο.

Ο ίδιος συνέστησε οι πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση όσο διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι αύριο, Παρασκευή, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική, τη Χαλκιδική και την Εύβοια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...