267
Η φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ουν που διανεμήθηκε από το επίσημο πρακτορείο τα λέει όλα | KCNA via REUTERS

Στροφή στην καθημερινότητα για τον Κιμ, τα έβαλε με τις καθυστερήσεις στα έργα

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2018, 13:49
Η φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ουν που διανεμήθηκε από το επίσημο πρακτορείο τα λέει όλα
|KCNA via REUTERS

Στροφή στην καθημερινότητα για τον Κιμ, τα έβαλε με τις καθυστερήσεις στα έργα

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2018, 13:49

Δεν είναι ωραίο για τους υπευθύνους ενός εργοστασίου να ακούν την κριτική του ηγέτη της χώρας τους γιατί τα έργα είναι στάσιμα.

Αν αυτό μπορεί να σημαίνει ότι παίζεται η εργασία τους, στη Βόρεια Κορέα οι άτυχοι που ακούν την κριτική του ίδιου του Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να υποστούν ακόμη χειρότερα.

Αυτό συνέβη σε μια τελευταία επίσκεψη του βορειοκορεάτη δικτάτορα σε υπό κατασκευή εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

Ενώ συνήθως τον βλέπουμε να γυρνά χαρωπός και να τον ακολουθούν διάφοροι παρατρεχάμενοι με μπλοκάκια, αυτή τη φορά, όπως μετέδωσαν τα βορειοκορεατικά μέσα, οι υπεύθυνοι άκουσαν πολλά.

Ο Κιμ «έμεινε άφωνος», ανέφεραν τα βορειοκορεατικά μέσα, από την πληροφορία ότι το εργοστάσιο έχει ολοκληρωθεί μόνο κατά 70%. Προσθέτουν ότι «τον σόκαρε» το ότι οι πισίνες στις θερμοπηγές σε ένα κέντρο διακοπών «ήταν πιο βρώμικες και από στέρνες με ψάρια».

Μια ιδέα για το πόσο σημαντική ήταν για τα βορειοκορεατικά μέσα η επίσκεψη στο εργοστάσιο δίνει το ότι η επίσημη εφημερίδα Rodong Sinmun αφιέρωσε εννέα (!) σελίδες στο γεγονός. Το ότι τα σχόλια μεταφέρθηκαν και στα αγγλικά από το επίσημο πρακτορείο, αποδεικνύει τη σημασία που δίνει η ηγεσία της χώρας στην καθημερινότητα.

Η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας είναι ένα πεδίο στο οποίο η βορειοκορεατική ηγεσία δίνει πλέον ιδιαίτερη έμφαση, μετά από το πυρηνικό πρόγραμμα, το οποίο επισήμως έχει ανασταλεί.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η κριτική του Κιμ είναι μια ένδειξη ότι θα ασχοληθεί περισσότερο με τα εσωτερικά, τώρα που έχουν υποχωρήσει οι απειλές για ανάφλεξη στη κορεατική χερσόνησο.

Είναι βέβαια και η εικόνα που θέλει  να καλλιεργήσει και να πείσει τους συμπατριώτες του ότι μπορεί να μεταρρυθμίσει τη χώρα. Το υποσχέθηκε άλλωστε όταν ανέλαβε το 2011.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...