273
Πρέπει να «γυρίσει η σελίδα» με τα ρυπογόνα αεριωθούμενα ώστε να δούμε κατόπιν ένα πιο πράσινο περιβάλλον - έτσι είναι, αλλά ας το πει κάποιος και στους «οικολόγους» Κροίσους | CreativeProtagon

Στραβό το κλήμα: 864 τόνους «οικολογικού» καυσαερίου αμόλησαν οι Κροίσοι

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2019, 14:09
Πρέπει να «γυρίσει η σελίδα» με τα ρυπογόνα αεριωθούμενα ώστε να δούμε κατόπιν ένα πιο πράσινο περιβάλλον - έτσι είναι, αλλά ας το πει κάποιος και στους «οικολόγους» Κροίσους
|CreativeProtagon

Στραβό το κλήμα: 864 τόνους «οικολογικού» καυσαερίου αμόλησαν οι Κροίσοι

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2019, 14:09

Σε αντίθεση με τις διατυμπανιζόμενες οικολογικές ευαισθησίες τους, οι Κροίσοι που συμμετείχαν στο Google Camp υπέρ της προστασίας του κλίματος έφθασαν στο Τράπανι της Σικελίας με ρυπογόνα μέσα. Και με τα ίδια ρυπογόνα μέσα το εγκατέλειψαν.

Τι τζετ, τι ελικόπτερα, τι θαλαμηγοί και τι κουρσάρες ήταν αυτές! Αλλά και τι διοξείδιο του άνθρακα εξέπεμψαν!

Οι New York Times υπολόγισαν ότι μόνο η έκτακτη αεροπορική κίνηση που προκλήθηκε επιβάρυνε την ατμόσφαιρα με 864 τόνους καυσαερίων. Για μια «πεφωτισμένη» ελίτ που είναι πεπεπεισμένη ότι στους ώμους της έχει πέσει το βάρος της σωτηρίας του πλανήτη από τα κλιματικά προβλήματά του, το αποτέλεσμα δεν το λες και καλό.

Στο αεροδρόμιο του Παλέρμο 114 ιδιωτικά αεροπλάνα προσγειώθηκαν (και κατόπιν απογειώθηκαν), και αυτό από μόνο του καθιστά το 7ο Google Camp επιτυχές: ήταν πολύς ο καλός και περιβαλλοντικά ευαίσθητος κόσμος. Για να μετακινηθεί, δε, προς το σημείο του Camp χρησιμοποίησε ελικόπτερα, γιότ, Πόρσε, Φεράρι, Λαμποργκίνι, κ.ά. ανάλογης ισχύος μεταφορικά μέσα, τα οποία ξεμπουκώνουν τις μηχανές τους πολύ ζόρικα, ιδίως στον ολοκάθαρο αέρα.

Το τριήμερο μίτινγκ που έληξε την περασμένη Κυριακή κόστισε στην εταιρεία Alphabet της Google περί τα 20 εκατ. δολάρια.

Από τα τραπέζια των οικοδεποτών Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν πέρασαν αστέρες και αστερίσκοι του Χόλιγουντ και της σόου μπιζ, όπως και επιχειρηματίες ολκής και πολιτικοί πρώτης κλάσεως και γαλαζοαίματοι, αλλά και άλλοι σούπερ πλούσιοι που μοιράζονται τις ίδιες περιβαλλοντικές ανησυχίες προς όφελος των σούπερ φτωχών. Ορισμένα ονόματα σε τυχαία σειρά: Κριστίν Λαγκάρντ, Τομ Κρουζ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζόνι Ντεπ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ορλάντο Μπλουμ, Κάτι Πέρι, Στέλα ΜακΚάρτνεϊ, Τζεφ Μπέζος, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, το πριγκιπικό ζεύγος Γουίλιαμ-Κέιτ, κ.ά.

Το κορυφαίο θέμα της ατζέντας της εκδηλώσεως ήταν -αλίμονο- η προστασία του κλίματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...