365
Η γέφυρα κατέρρευσε πάνω από κατοικημένες περιοχές | REUTERS/Stefano Rellandini

Στους 41 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2018, 12:06
Η γέφυρα κατέρρευσε πάνω από κατοικημένες περιοχές
|REUTERS/Stefano Rellandini

Στους 41 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2018, 12:06

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς το Σάββατο μέλη της ιταλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας που πραγματοποιούν έρευνες στα συντρίμμια της οδογέφυρας που κατέρρευσε την Τρίτη στην Γένοβα, εντόπισαν και άλλα θύματα, ανακοίνωσε η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Τα σωστικά συνεργεία αρνήθηκαν να διευκρινίσουν τον αριθμό, ωστόσο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο μιας οικογένειας, ενός ζευγαριού και ενός κοριτσιού 9 ετών.

Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει πλέον στους 41.

Τα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε καταπλακωθεί από ένα τμήμα από μπετόν της οδογέφυρας που κατέρρευσε εν μέσω ισχυρής βροχόπτωσης.

Μετά την ανεύρεση των τριών σορών στα συντρίμμια, μόνο ένα άτομο, ένας άνδρας 30 ετών, είναι επισήμως αγνοούμενο.

Διευκρινίστηκε ακόμη ότι ένας Γερμανός που πιθανόν ήταν στη Γένοβα στις 14 Αυγούστου και ενδέχεται να είχε χαθεί κατά την κατάρρευση, τελικά δεν συμπεριλαμβάνεται στα θύματα.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άτομα παρευρέθηκαν σήμερα Σάββατο στις κηδείες 16 από τα θύματα της τραγωδίας, οι οποίες γίνονται με δαπάνες της κυβέρνησης. Ωστόσο, 20 οικογένειες αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στην κηδεία.

«Πρόκειται για μια εντυπωσιακή διαμαρτυρία από μέρους όλων αυτών των οικογενειών και των πολιτών της χώρας, γενικότερα. Νιώθουν ότι απειλείται η ασφάλειά τους», σχολίασε ο διευθυντής της εφημερίδας La Stampa, Μαουρίτσιο Μολινάρι. Πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος είναι παρών στην Γένοβα, θα πρέπει, με μεγάλη δυσκολία, να προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές αυτές».

Στον χώρο της Εκθεσης της Γένοβας, όπου γίνεται η κηδεία, χειροκροτήθηκαν επανειλημμένα τόσο οι πυροσβέστες, όσο και οι άνδρες και οι γυναίκες της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας.

Εξηγήσεις από την εταιρεία

Εν τω μεταξύ, η Autostrade per l’Italia, η οποία διαχειριζόταν την μοιραία γέφυρα, ανακοίνωσε ότι υψηλόβαθμα στελέχη της θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η εταιρεία για να υποστηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων, των αγνοουμένων και αυτών που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, όπως και άλλες με στόχο να βοηθηθεί η κυκλοφορία στην πόλη.

Η Autostrade, που υπάγεται στον όμιλο υποδομών Atlantia, ελέγχει το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α10 που συνδέει την Γένοβα με τη γαλλική μεθόριο και ως εκ τούτου βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής θύελλας που ξέσπασε μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας.

Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση εκπροσώπων της εταιρείας από την ημέρα της τραγωδίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...