218
Ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας | ΕΡΤ

Στους 38 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα, στα 1.156 τα περιστατικά

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2020, 18:09
Ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας
|ΕΡΤ

Στους 38 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα, στα 1.156 τα περιστατικά

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2020, 18:09

Αργά αλλά σταθερά αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό στην Ελλάδα, όμως η χώρα μας παραμένει ακόμη σε αυτές που καταγράφουν χαμηλή δραστηριότητα της νόσου, λόγω των έγκαιρων μέτρων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, έξι συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη για τη ζωή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 38.

Επίσης ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την Κυριακή 95 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον στα 1.156.

Ενας από αυτούς εντοπίστηκε σε δομή αστέγων. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ εξετάστηκαν και οι 130 διαμένοντες στη δομή.

Συνολικά από τους ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 69 είναι διασωληνωμένοι, δηλαδή ο αριθμός τους δεν παρουσίασε αύξηση από το Σάββατο, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της νόσου και τις αντοχές του συστήματος υγείας στην Ελλάδα.

Ο χρόνος νοσηλείας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Ιταλία κατά μέσο όρο 15 μέρες, ενώ ο ελάχιστος είναι 10 μέρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, το 90% των θυμάτων ήταν ηλικιωμένα και άτομα με σοβαρό υποκείμενο νόσημα, κυρίως καρδιαγγειακό.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 15.000 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Αναφερόμενος στην καμπύλη αύξησης της νόσου, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι δείχνει βραδύτερο ρυθμό από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που ήταν και το ζητούμενο.