274
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Τιαφό | REUTERS/Edgar Su

Στους «16» των Ολυμπιακών Αγώνων ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 09:18
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Τιαφό
|REUTERS/Edgar Su

Στους «16» των Ολυμπιακών Αγώνων ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 09:18

Ηταν τέλη Ιουνίου όταν ο αμερικανός τενίστας Φράνσις Τιαφό απέκλειε τον Στέφανο Τσιτσιπά από τον πρώτο κιόλας γύρο του Γουίμπλεντον. Εναν μήνα μετά ο έλληνας πρωταθλητής πήρε την… εκδίκησή του στο Τόκιο. Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Τιαφό με εμφατικό τρόπο τον Τιαφό και προκρίθηκε με άνεση στους «16» του ολυμπιακού τουρνουά του τένις.

Φορώντας αυτή τη φορά το εθνόσημο στο στήθος –στο προηγούμενο ματς ο Τσιτσιφάς εμφανίστηκε μόνο με το λογότυπο του χορηγού του καθώς υπάρχει αυτή η δυνατότητα για τους τενίστες στους Ολυμπιακούς Αγώνες– ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Φράνσις Τιαφό με 6-3, 6-4 και περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του: θα είναι ο νικητής του παιχνιδιού Ουμπέρ – Κετσμάνοβιτς.

Εξαιτίας μιας τροπικής καταιγίδας, ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Τιαφό διεξήχθη σε κλειστό γήπεδο. Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε 38 λεπτά για να πάρει το πρώτο τεστ και επικράτησε με σχετική ευκολία και στο δεύτερο σετ καθώς στο πέμπτο γκέιμ πέτυχε το μπρέικ που του άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη.

«Η αφοσίωση μου στο παιχνίδι ήταν εξαιρετικά πολύ ψηλά. Αυτό με έκανε να παίξω σήμερα ένα καλό τένις. Μου αρέσει η διοργάνωση, μου αρέσει που είμαστε όλοι μαζί σε ένα χωριό. Είναι η πρώτη μου εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το κλίμα που επικρατεί είναι κάτι μοναδικό. Είναι μεγάλη τιμή μου που μπορώ και εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Τσιτσιπάς θα παίξει και στο διπλό μεικτό μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη. Εκεί όμως θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους Καναδούς Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ – Γκάμπι Νταμπρόβσκι, που θεωρούνται ειδικοί στο διπλό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...