191
Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ δεν είχε εμβολιαστεί | SOOC

Στους 13 οι νεκροί από γρίπη στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 16:22
Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ δεν είχε εμβολιαστεί
|SOOC

Στους 13 οι νεκροί από γρίπη στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 16:22

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο μετάδοσης της εποχικής γρίπης στη χώρα μας, καθώς πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη, μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, ανεβάζοντας σε 13 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων. Οι επτά από αυτούς νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ οι  έξι σε θαλάμους, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ).

Συνολικά καταγράφηκαν 59 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά, τα 50 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 25 (42,4%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας βρίσκεται επί ποδός για την ολοένα και αυξανόμενη τάση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης, που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, «η πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχει από γρίπη Α, η οποία καλύπτεται από το φετινό εμβόλιο. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στη χώρα για τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ αυξημένη κυκλοφορία του ιού θα υπάρχει όπως κάθε χρόνο τουλάχιστον έως τα μέσα Μαρτίου. Κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...