220
/ | ΙΝΤΙΜΕnews

Στον Χρυσοχοΐδη η επικεφαλής του Γραφείου Υπατης Αρμοστείας ΟΗΕ στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 16:07
/
|ΙΝΤΙΜΕnews

Στον Χρυσοχοΐδη η επικεφαλής του Γραφείου Υπατης Αρμοστείας ΟΗΕ στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 16:07

Συνάντηση με την επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ στην Ελλάδα (UNCHR), Μιρέιγ Ζιράρ, είχε την Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με κεντρικό θέμα συζήτησης το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, με κύριο γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε τη σημαντική μείωση στις μεταναστευτικές ροές που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα,   επισημαίνοντας ότι αυτή οφείλεται κυρίας στην αποτελεσματικότερη επιτήρηση και φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ από την ελληνική πλευρά, καθώς επίσης στην καθημερινή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών προστασίας και διαβίωσης των μεταναστών.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στις θετικές εντυπώσεις από την πρόσφατη επίσκεψή της σε αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή του Έβρου και ακολούθως  στη στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, στη βελτίωση που διαπιστώνεται στις δομές υποδοχής μεταναστών, καθώς και σε πρωτοβουλίες εκπαίδευσης – ενημέρωσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα μετανάστευσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού, Λουκάς Τσώκος. Επίσης, συμμετείχαν οι συνεργάτες της Επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, Καλλιόπη Στεφανάκη και Αριάνα Βασιλάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News