298
|

Στον ΟΠΑΠ ο έλεγχος του 51% της Stoiximan σε Ελλάδα – Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2019, 14:30

Στον ΟΠΑΠ ο έλεγχος του 51% της Stoiximan σε Ελλάδα – Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2019, 14:30

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του περασμένου Σεπτεμβρίου, η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την εξαγορά του 51% του ομίλου  Stoiximan (GML Interactive) σσε Ελλάδα και Κύπρο, έναντι τιμήματος 94,86 εκατ. ευρώ.

Στο τίμημα δεν περιλαμβάνονται τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου κατά τη διενέργεια της συναλλαγής, συμπεριλαμβάνεται ωστόσο το τίμημα των 50 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 37,5% των δραστηριοτήτων του ομίλου στις υπόλοιπες χώρες (Ρουμανία, Γερμανία και Αυστρία).

Παράγοντες της αγοράς, που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», χαρακτήριζαν τη σχετική συμφωνία μεγάλης αξίας (win-win) και για τις δύο πλευρές. Από τη μια πλευρά οι μέτοχοι του ομίλου Stoiximan λαμβάνουν ένα υψηλό έσοδο, ενώ από την άλλη πλευρά ο ΟΠΑΠ αποκτά ένα ισχυρό όνομα (brand name) και ένα μεγάλο πελατολόγιο στα online τυχερά παίγνια.

Οι δραστηριότητες του ομίλου Stoiximan σε Ελλάδα είναι οι μεγαλύτερες μεταξύ των προσωρινά αδειοδοτημένων παρόχων στη χώρα μας. Το α΄ εξάμηνο του 2018 ο όμιλος έλαβε το μεγαλύτερο μερίδιο, 37,8% επί του συνόλου των πονταρισμάτων. Συνολικά 1,24 δισ. ευρώ παίχθηκαν στις ιστοσελίδες του έχοντας από πίσω το μεγάλο όνομα της Βwin με μερίδιο 31,6%.

Το 2017, ο όμιλος Stoiximan είχε έσοδα ύψους 136 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Φέτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, τα έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά 30% σε ετήσια βάση στο 11μηνο του 2018, καταγράφοντας αύξηση σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης, ενώ οι ενεργοί πελάτες αυξήθηκαν κατά 29% έναντι του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 λήγει το αποκλειστικό δικαίωμα του ΟΠΑΠ στον διαδικτυακό αθλητικό στοιχηματισμό.

Η κυβέρνηση παρουσίασε σχετικό σχέδιο νόμου χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στην ψήφισή του.

Με την ανακοινωθείσα συμφωνία για τη Stoiximan, o ΟΠΑΠ λαμβάνει θέση πριν από το επιχειρούμενο άνοιγμα της αγοράς.

H νέα συμφωνία OΠΑΠ και GML Interactive τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων και ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...