256
«ΑγαπητέΕβο, αγαπητέ πρόεδρε της Βενεζου... Βολιβίας» είπε στον υψηλό προσκεκλημένο του ο Πρωθυπουργός | INTIMEnews

Στον Μαδούρο το μυαλό του Τσίπρα: το σαρδάμ με τον Εβο Μοράλες [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 11:39
«ΑγαπητέΕβο, αγαπητέ πρόεδρε της Βενεζου... Βολιβίας» είπε στον υψηλό προσκεκλημένο του ο Πρωθυπουργός
|INTIMEnews

Στον Μαδούρο το μυαλό του Τσίπρα: το σαρδάμ με τον Εβο Μοράλες [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 11:39

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες (δείτε τις κοινές τους δηλώσεις κάτω). Το μυαλό του όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, ήταν στον «δοκιμαζόμενο» δικτάτορα της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Εξού και το λάθος που πήγε να κάνει κατά την προσφώνηση του υψηλού καλεσμένου του.

«Αγαπητέ Έβο, φίλε Πρόεδρε της Βενεζου… της Βολιβίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προλαβαίνοντας το λάθος του.

Παρά την εγκάρδια συνάντηση που είχε με τον Εβο Μοράλες, ήταν σαφές πως η σκέψη του ταξίδευε στον Νικολάς Μαδούρο και τις δύσκολες ώρες που περνά τις τελευταίες εβδομάδες.

Αμφότεροι στις κοινές τους δηλώσεις τάχθηκαν κατά των εξωτερικών παρεμβάσεων στη Βενεζουέλα και υπέρ του διαλόγου, με σκοπό να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφύλιας σύρραξης.

Ο μόνος δρόμος για την εκτόνωση της κρίσης, είναι οι διπλωματικές πρωτοβουλίες, τόνισε στη σχετική αναφορά του Πρωθυπουργός για να συμπληρώσει:

«Η μόνη προοπτική τις επόμενες μέρες είναι ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κρίσης και ενδεχομένως μια αιματηρή εμφύλια σύγκρουση. Κι αυτό προϋποθέτει ένα χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει σε εκλογές ελεύθερες και δημοκρατικές».

Σε αυτό το πλαίσιο θα δραστηριοποιηθεί και η ελληνική πλευρά, σημείωσε, επαναλαμβάνοντας:  «Είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα στρατιωτικής επέμβασης ή στρατιωτικής λύσης, διότι πιστεύουμε ότι η μόνη διέξοδος για τους λαούς είναι η δημοκρατία και η δική τους κυριαρχία».

Με τη σειρά του και ο πρόεδρος της Βολιβίας παρατήρησε ότι σε καμιά περίπτωση οι εξωτερικές παρεμβάσεις, όπου και αν έγιναν, δεν έλυσαν προβλήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...