329
Το ζευγάρι κατά την αποχώρησή του από το ανακριτικό γραφείο χθες βράδυ | INTIMEnews

Στον Κορυδαλλό ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του – το σκεπτικό της απόφασης

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 12:19
Το ζευγάρι κατά την αποχώρησή του από το ανακριτικό γραφείο χθες βράδυ
|INTIMEnews

Στον Κορυδαλλό ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του – το σκεπτικό της απόφασης

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 12:19

Σε κατάσταση σοκ μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή τους, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, πήραν την Τετάρτη τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι δυο τους πέρασαν την πρώτη νύχτα της κράτησής τους σε χωριστά κελιά στο Μεταγωγών.

Νωρίς το πρωί σειρά είχαν τα διαδικαστικά με τις φωτογραφίες και τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και ακολούθησε η μεταγωγή τους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Λίγα λεπτά μετά τις 14.00 το ζευγάρι πέρασε το κατώφλι των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Η Σταυρούλα Κουράκου οδηγήθηκε σε κελί του τμήματος των γυναικείων φυλακών όπου θα κρατείται μαζί με άλλες κρατούμενες και ο Γιάννος Παπαντωνίου στην πτέρυγα που είχε διαμορφωθεί για τους κρατούμενους της «17 Νοέμβρη» (πλέον στη συγκεριμένη πτέρυγα δεν κρατείται κανείς από τους καταδικασθέντες τρομοκράτες).

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός θα είναι μόνος στο κελί του, ενώ η πρόβλεψη είναι για διαφορετικές ώρες προαυλισμού από εκείνες του υπόλοιπου σωφρονιστικού καταστήματος.

Το σκεπτικό

Όπως μετέδωσε ο Alpha, τρεις ήταν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους θεωρήθηκε επιβεβλημένη η προφυλάκιση τους. Συγκεκριμένα κρίθηκε ότι:

  • Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό, καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί
  • Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων
  • Δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν

Ενα ακόμη στοιχείο που κρίθηκε ως ιδιαίτερα επιβαρυντικό φέρεται να είναι το γεγονός ότι ακόμα και το 2016 η Σταυρούλα Κουράκου προχώρησε σε άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία από και προς τον οποίο διακινούνταν σημαντικά ποσά.

Όπως αναφέρεται, τόσο οι ανακριτές Διαφθοράς όσο και η εισαγγελέας Τσιρώνη έκριναν ότι κατά την 21 ωρών απολογία του το ζευγάρι απέτυχε να αντικρούσει το κατηγορητήριο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Κρίθηκε επίσης ότι αμφότεροι είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων καθώς, όπως εκτιμάται, διατηρούν δυνατότητα να προβαίνουν σε ενέργειες νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Τέλος, καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για την προσωρινή κράτηση τους, είχε -όπως προαναφέρθηκε- η αρχική άρνησή τους, κατά την άποψη των δικαστικών λειτουργών, να συναινέσουν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου και όταν τελικά συναίνεσαν, η αμφισβήτησή της από τους δύο κατηγορούμενους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...