409
| Intime

Στον Κορυδαλλό ο Αναγνωστόπουλος

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 19:59

Στον Κορυδαλλό ο Αναγνωστόπουλος

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 19:59

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε νωρίς το βράδυ της Τρίτης ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει ομολογήσει στην Αστυνομία πως είναι ο δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά με θύμα τη μόλις 20 ετών σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς.

Επειτα από μία επίπονη απολογητική διαδικασία κατά την οποία ο ανακριτής υπέβαλε δεκάδες ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, ο 33χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη του δικαστικού λειτουργού και του εισαγγελέα.

Αποχωρώντας, o Αναγνωστόπουλος είπε στους δημοσιογράφους: «Mια μεγάλη συγγνώμη»…

Ο 33χρονος θα κρατηθεί στην ειδική πτέρυγα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, υπό αυστηρές συνθήκες για λόγους ασφαλείας.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η καταληκτική φράση της απολογίας του εντολέα του ήταν «μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω».

Η δήλωση του συνηγόρου: «Πρόκειται για μια πολύωρη ανάκριση όπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις. Δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μας.

Σας μεταφέρω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του: “μακάρι να μπορούσα μα γυρίσω το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει”. Ζήτησε την τιμωρία του και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός.

Ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του οπτική για τα όσα συνέβησαν. Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες».

Τα αιτήματα

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο κατηγορούμενος προσήλθε με δύο αιτήματα προσήλθε στον ανακριτή.

Ο πιλότος αιτήθηκε στη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα ασφαλείας που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, ώστε να εξακριβωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα sim. Το αίτημα σχετίζεται με τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι δεν είχε σχεδιάσει τη δολοφονία, καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία η επέμβαση στην κάμερα έγινε πολύ πριν το έγκλημα.

Ο ίδιος αμφισβητεί τα ευρήματα της Αστυνομίας και φαίνεται να υποστηρίζει ότι αφαίρεσε την κάρτα από την κάμερα μετά τον ασφυκτικό θάνατο της γυναίκας του.

Το δεύτερο αίτημα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού ώστε, όπως φέρεται να υποστηρίζει, να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη μεταξύ τους σχέση. Απολογούμενος ο καθ’ ομολογίαν δράστης, επανέλαβε στον ανακριτή την εκδοχή της έντασης ανάμεσα στους δύο τους που κατέληξε άθελά του στον θάνατο της Καρολάιν. Κατά τον κατηγορούμενο αφού κατάλαβε πως η 20χρονη είναι νεκρή, αποφάσισε να σχεδιάσει τα πάντα ώστε να δηλώσει πως υπήρξαν θύματα ληστείας. Φέρεται επίσης να ζήτησε συγγνώμη για όσα έκανε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...