199
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του μαχητικού Μπάεζ | REUTERS/Morgan Sette

Στον γ’ γύρο του Αυστραλιανού Οπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 11:01
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του μαχητικού Μπάεζ
|REUTERS/Morgan Sette

Στον γ’ γύρο του Αυστραλιανού Οπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 11:01

Την πρόκριση στον γ’ γύρο του Αυστραλιανού Οπεν, του πρώτου τουρνουά Γκραν Σλαμ της χρονιάς, εξασφάλισε την Πέμπτη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος νίκησε με 3-1 σετ τον Αργεντινό Σεμπάστιαν Μπάεζ, Νο 88 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο αγώνας δεν ήταν εύκολος για τον έλληνα πρωταθλητή. Είχε διάρκεια 202 λεπτά, σχεδόν τρεισήμισι ώρες και ο 21χρονος Αργεντινός, μολονότι μικρόσωμος για τα δεδομένα του αθλήματος (με ύψος μόλις 1,70 μ., ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς βλέπει τον κόσμο από ύψος 1,93 μ.) ήταν ιδιαίτερα μαχητικός και αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος, ιδίως στα πρώτα δύο σετ.

Ο έλληνας τενίστας, Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε δύσκολα το πρώτο σετ με 7-6, αλλά είδε τον Μπάεζ να ισοφαρίζει, κερδίζοντας το δεύτερο σετ με επίσης 7-6 στο τάι μπρέικ.

Ωστόσο, βελτιώνοντας το παιχνίδι του στη συνέχεια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τα δύο επόμενα σετ (6-3 και 6-4) και πανηγύρισε τη νίκη, μαζί με αρκετούς Ελληνες που είχαν πάει να τον υποστηρίξουν στη Margaret Court Arena του τουρνουά της Μελβούρνης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει φτάσει δύο φορές ως τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν, το 2019 και πέρυσι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...