220
|

Στον εισαγγελέα τρεις ανήλικοι για την επίθεση με μαχαίρι στην Αργυρούπολη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 15:50

Στον εισαγγελέα τρεις ανήλικοι για την επίθεση με μαχαίρι στην Αργυρούπολη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 15:50

Τρεις ανήλικοι, ηλικίας 16 – 17 ετών, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα για την επίθεση με μαχαίρι κατά συνομηλίκων τους το βράδυ του Σαββάτου στην Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για μέλη συμμορίας που λυμαίνεται τα νότια προάστια της Αθήνας και έχει πραγματοποιήσει και άλλες αντίστοιχες επιθέσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου επιτέθηκαν σε έναν 17χρονο σε πλατεία της Αργυρούπολης και αφού τον μαχαίρωσαν, του απέσπασαν το κινητό του τηλέφωνο και τα λίγα χρήματα που είχε πάνω του. Θύμα τους έπεσε και ένας 16χρονος τον οποίο ξυλοκόπησαν ανηλεώς.

Ενώπιον του εισαγγελέα ανηλίκων και οι τρεις αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στο επεισόδιο.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή, συμμορία, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, και οπλοχρησία.

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στη συνέχεια σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

«Η παραβατικότητα των ανηλίκων χρόνο με το χρόνο αυξάνει επικίνδυνα. Η αστυνομία θεσμικά έχει δημιουργήσει το πλαίσιο, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά που σχετίζονται με την εγκληματικότητα των ανηλίκων. Oταν όμως επεμβαίνει η ΕΛ.ΑΣ είναι πλέον αργά, διότι η γενεσιουργός αιτία σχετίζεται με την οικογένεια, την παιδεία, αλλά και άλλους κοινωνικούς παράγοντες, που θα πρέπει η πολιτεία να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της, προκειμένου να είναι θέση να αντιμετωπίσει αυτή την σύγχρονη πραγματικότητα», σχολίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής  Γιώργος Καλλιακμάνης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...