544
Ο Μαγκουάιρ οδηγείται στον εισαγγελέα Σύρου | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Αναβολή στη δίκη του Μαγκουάιρ, που επιστρέφει στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2020, 13:33
Ο Μαγκουάιρ οδηγείται στον εισαγγελέα Σύρου
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Αναβολή στη δίκη του Μαγκουάιρ, που επιστρέφει στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2020, 13:33

Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η δίκη του αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, που παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα Σύρου μετά το περιστατικό στη Μύκονο, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του και ακόμη δύο συμπατριωτών του. Ο Μαγκουάιρ αρνείται την ενοχή του.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από το Associated Press, ο Μαγκουάιρ φεύγει για τη Βρετανία, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και δεν θα παραστεί στη δίκη.

Εναντίον του Χάρι Μαγκουάιρ και των δύο άλλων ατόμων που ήταν στην παρέα του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων – δικαστικών λειτουργών, απείθειας, σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απόπειρας δωροδοκίας υπαλλήλου.

Ο ποδοσφαιριστής είχε εμπλακεί νωρίτερα σε σοβαρό καβγά μεταξύ δύο παρέων, μαζί με τον αδελφό του και έναν φίλο τους, την ώρα που επιβιβάζονταν σε νοικιασμένο βαν για να φύγουν έξω από κλαμπ του νησιού, με αποτέλεσμα πολίτες να ειδοποιήσουν τις αρχές.

Η ομάδα του επιβεβαίωσε ότι ο παίκτης της θα φύγει από την Ελλάδα.

«Μετά την εμφάνιση στο αυτόφωρο σήμερα», δήλωσε ο σύλλογος, «πετύχαμε την αναβολή της υπόθεσης για να επιτραπεί στη νομική ομάδα να εξετάσει τον φάκελο της υπόθεσης. Ο Χάρι αρνείται ότι είναι ένοχος για τις κατηγορίες. Θα ήταν απρεπές για τον παίκτη ή το κλαμπ να σχολιάσει περαιτέρω ενώ είναι σε εξέλιξη η νομική διαδικασία».

«Ντροπή»

Φωτογραφίες του Μαγκουάιρ στην Μύκονο κατακλύζουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου συνοδεία ενός μεγάλου ερωτηματικού για το πώς «ένας σοβαρός επαγγελματίας, ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέδειξε τέτοια συμπεριφορά καταλήγοντας στην φυλακή».

«Ο 27χρονος αμυντικός δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα μέχρι σήμερα» σχολιάζουν βρετανοί δημοσιογράφοι.

«Ντροπή, ο άγγλος αστέρας βρίσκεται σε ελληνική φυλακή» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Daily Mail.

«Ο άγγλος σταρ του ποδοσφαίρου κρατείται στην Ελλάδα για επίθεση σε αστυνομικούς» αναφέρει η Telegraph, ενώ φωτογραφία του Χάρι Μαγκουάιρ με την σύντροφο του φιλοξενεί η εφημερίδα Times.

H σύλληψη του Μαγκουάιρ για το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στη Μύκονο, έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο στον Γκάρεθ Σάουθγκέιτ, σχετικά με το αν θα συμπεριληφθεί στην εθνική ομάδα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Times.

«Ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ θα περιμένει να ενημερωθεί πλήρως για τα γεγονότα της «σύγκρουσης» του Χάρι Μαγκουάιρ με την ελληνική αστυνομία προτού αποφασίσει εάν θα τον συμπεριλάβει στους αγώνες της Αγγλίας στο Nations League τον επόμενο μήνα», αναφέρουν οι Times.

«Τέτοιου είδους πρωτοσέλιδα προκαλούν πόνο στις καρδιές των στελεχών στον χώρο του ποδόσφαιρου», σχολιάζει η εφημερίδα Guardian.

Σχετική ανακοίνωση έβγαλε και η ομάδα του παίκτη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Η ομάδα των «Κόκκινων Διαβόλων» με γραπτή δήλωσή της υπογράμμισε την απόλυτη συνεργασία του Μαγκουάιρ με τις ελληνικές αρχές, σχετικά με «ένα φερόμενο περιστατικό στη Μύκονο χθες βράδυ».

«Ο σύλλογος είναι ενήμερος για επεισόδιο στο οποίο εμπλέκεται ο Χάρι Μαγκουάιρ και συνέβη στη Μύκονο το προηγούμενο βράδυ. Επικοινωνήσαμε με τον Χάρι, ο οποίος συνεργάζεται πλήρως με τις ελληνικές αρχές. Σ’ αυτό το χρονικό σημείο δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο».

Ο Μαγκουάιρ χρίστηκε αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από τον προπονητή του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ τον Ιανουάριο, μόλις πέντε μήνες μετά τη μεταγραφή του από τη Λέστερ Σίτι για 80 εκατομμύρια λίρες, ποσό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για έναν αμυντικό.

Έπαιξε σε 55 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με την Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν, συμπεριλαμβανομένου κάθε λεπτού στην Premier League, καθώς η αγγλική ομάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...