319
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή στον εισαγγελέα των δύο συλληφθέντων | © Intime p.a.

Στον εισαγγελέα οι αντιεξουσιαστές για απόπειρα εμπρησμού στην οικία του Δημήτρη Σταμάτη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 11:20
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή στον εισαγγελέα των δύο συλληφθέντων
|© Intime p.a.

Στον εισαγγελέα οι αντιεξουσιαστές για απόπειρα εμπρησμού στην οικία του Δημήτρη Σταμάτη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 11:20

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι δύο αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν από αστυνομικούς για τοποθέτηση και απόπειρα πυροδότησης εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού και βουλευτή, Δημήτρη Σταμάτη.

«Οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν γιατί τους παρακολουθούσαν από ημέρες», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η σύζυγος του κ. Σταμάτη που διευκρίνισε ότι ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του σπιτιού.

«Αν είχαν σκοπο να έρθουν πιο πάνω δεν το ξέρω. Τους πρόλαβαν στην είσοδο», πρόσθεσε, ενώ εκτίμησή της ήταν ότι  οι νεαροί «μάλλον κινούνταν κάποιες ημέρες στην περιοχή».

Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., ο ένας συνελήφθη, ενώ επιχειρούσε να ενεργοποιήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς ενώ ο δεύτερος συλληφθείς είχε ρόλο τσιλιαδόρου.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων χειροβομβίδα, πυροτεχνικές κατασκευές, ποσότητες κάνναβης και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (υπολογιστές, usb , κινητά τηλέφωνα) τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες είναι ηλικίας  27 και 28 ετών αντίστοιχα.

Το πρωί της Τετάρτης, ο 28χρονος εντοπίστηκε να κινείται με ποδήλατο στην Καλαμαριά και να παρατηρεί επίμονα συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Ακολούθως ο 27χρονος εθεάθη να βγάζει από σακίδιο πλάτης δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς -εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους επιχείρησε να πυροδοτήσει.

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν, επενέβησαν και παρά την αντίσταση που προέβαλε ο νεαρός, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Λίγο αργότερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 28χρονος  συνεργός του. Ακολούθησαν έρευνες σε τέσσερα σπίτια στο κέντρο της πόλης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τέσσερις πυροτεχνικές κατασκευές, χειροβομβίδα – δακρυγόνο, σφεντόνα και τρία μεταλλικά μπουλόνια, πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό, πτυσσόμενο μαχαίρι, σπρέι πιπεριού, ποσότητες κάνναβης, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι- usb , κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές.

Στο πλαίσιο των ερευνών προσήχθησαν άλλα δέκα άτομα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα έκρηξης, απόπειρα εμπρησμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών από τις οποίες μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί φωτοβολίδων και περί ναρκωτικών, αντίσταση και απείθεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...