409
Σε κάθε περίπτωση, δύσκολο να επαναληφθούν τέτοιες εικόνες στο σχολικό προαύλιο με το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς | INTIMEnews

Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τους γονείς-οπαδούς του «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2020, 09:00
Σε κάθε περίπτωση, δύσκολο να επαναληφθούν τέτοιες εικόνες στο σχολικό προαύλιο με το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς
|INTIMEnews

Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τους γονείς-οπαδούς του «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2020, 09:00

Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκε την Παρασκευή  ο φάκελος για την ομάδα στο Facebook «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» και τους γονείς-οπαδούς της, που επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε μία άνευ προηγουμένου προπαγάνδα και διασπορά θεωριών συνωμοσίας.

Στόχος της ομάδας «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», η διάδοση της προτροπής προς τους γονείς, εν όψει της έναρξης του σχολικού έτους, να μην στείλουν με ειδική προστατευτική μάσκα τα παιδιά τους στο σχολείου, ή ακόμα και να μην τα στείλουν καθόλου αν επιβληθεί υποχρεωτική χρήση μάσκας από άλους τους μαθητές!

«Θα τα στείλω χωρίς μάσκα, τι θα μου κάνουν», είναι το μότο που κυριαρχεί, ενώ δεν λείπουν υπερβολές τύπου «Ι can’t breathe» (σε μία παραλλαγή του μηνύματος – σύμβολο μετά τον μαρτυρικό θάνατο του Τζορτζ Φλοιντ στα χέρια αμερικανών αστυνομικών), «δεν θα φιμώσουν τα παιδιά μας», «όχι στο φακέλωμα» και άλλα τέτοια επαναστατικά (δείτε μερικές μόνο από τις απίστευτης ανευθυνότητας αναρτήσεις).

Και όλα αυτά όταν, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του Alpha, η εισήγησή για υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο) έχουν γίνει ήδη αποδεκτές από την κυβέρνηση.

«Αποδεχόμαστε την εισήγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, παραπέμποντας για τις επιμέρους λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις της Δευτέρας.

Πρόταση των ειδικών, διευκρίνισε, είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας (νηπιαγωγείο και τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού). «Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό», επανέλαβε – άποψη με την οποία δεν συμφωνούν οι οπαδοί του συνθήματος «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», θέτοντας όμως σε κίνδυνο όχι μόνο τα παιδιά τους και τους συμμαθητές τους, αλλά και τους συγγενείς τους, γιαγιάδες, παππούδες, άτομα στο οικογενειακό τους περιβάλλον που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η σχετική έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για παραπομπή στη Δικαιοσύνη όσων επιμένουν να διαδίδουν τέτοιου είδους ανυπόστατες φήμες και θεωρίες συνωμοσίας για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία και όχι μόνο.

Μέχρι στιγμής κατά την έρευνα της Δίωξης έχουν εντοπιστεί τρεις τέτοιες ομάδες εκ των οποίων η μία απενεργοποιήθηκε (οι άλλες δύο παραμένουν παρά τη γνωστοποίηση της έρευνας για τους διαχειριστές της).

Μετά τη διαβίβαση του φακέλου, ο εισαγγελέας αναμένεται να δώσει εντολή προκαταρκτικής έρευνας βάσει της οποίας θα σχηματιστεί η σχετική δικογραφία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...