508
Ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το 2016. Μια ολέθρια σχέση... | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

O Καμμένος απειλεί τον Κοτζιά με εισαγγελέα: «Εχω στοιχεία για κακουργήματα»

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 10:50
Ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το 2016. Μια ολέθρια σχέση...
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

O Καμμένος απειλεί τον Κοτζιά με εισαγγελέα: «Εχω στοιχεία για κακουργήματα»

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 10:50

Συνέχεια στη διαμάχη που έχει με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά έδωσε ο πρώην υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, καθώς προανήγγειλε ότι σκοπεύει να προσφύγει στην Δικαιοσύνη γιατί διαθέτει στοιχεία για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τον κ. Κοτζιά.

Ηδη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις καταγγελίες που έκανε σε βάρος του ο κ. Καμμένος περί χρηματοδότησης από τον Τζορτζ Σόρος και για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ.

Σήμερα Δευτέρα, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «εντός των επόμενων ημερών θα κάνω μια συνέντευξη Τύπου στη οποία θα δώσω όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα, αφού τα καταθέσω στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών».

Υποστήριξε ότι «πρόκειται για στοιχεία που αποδεικνύουν μια αρκετά μεγάλη σειρά κακουργημάτων που διέπραξε ο κ. Κοτζιάς, μεταξύ αυτών της απιστίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, για το θέμα της σύναψης συμφωνίας για τις βίζες».

Οταν του επισημάνθηκε ότι εμμένει πολύ στο ζήτημα συνέδεσε την υπόθεση και με το δημοσίευμα του BBC: «Επιμένω, διότι του έγραψα στο μήνυμα ότι θα το ψάξω, γιατί έχει καταγγελθεί, για να βρούμε τις άκρες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν μέχρι τα δημοσιεύματα του BBC. Δηλαδή, ποιοι είναι από πίσω που έχουν μπει από την πίσω πόρτα στο υπουργείο Εξωτερικών».

Σχετικά με το επίμαχο άρθρο του βρετανικού δικτύου είπε ότι στο τελευταίο του ταξίδι στις ΗΠΑ, προσπάθησε να αποτρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με αφορμή το Σκοπιανό θέλουν να πάρουν πίσω το αίμα τους για τον χαμένο εμφύλιο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι επέλεξε να φύγει από την κυβέρνηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος που θα πληρώσει. Σε ερώτημα γιατί δεν το έκανε νωρίτερα, απάντησε ότι η άποψη πως θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση υπερψηφίζοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ, είναι μύθος.

Οπως εξήγησε, η κυβέρνηση δεν θα έπεφτε γιατί δεν θα συμπληρωνόταν ο αριθμός των 151 βουλευτών που θα την στήριζε, αλλά παράλληλα η αποχώρηση του θα αποτελούσε τροχοπέδη στην έξοδο από τα μνημόνια και σε άλλα θετικά μέτρα που λήφθηκαν. Τέλος υποστήριξε ότι ακόμα και στην περίπτωση που έπεφτε η κυβέρνηση και ερχόταν η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα άλλαζε τίποτα και θα υπόγραφε συμφωνία με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Δήλωσε επίσης πως θα του ήταν εύκολο να φύγει σαν «ήρωας» από τον κυβερνητικό συνασπισμό για το Σκοπιανό και να έπαιρνε στις εκλογές 15%, αλλά επέλεξε τον δρόμο της ευθύνης.

Ερωτηθείς τέλος για το δάνειο του Παύλου Πολάκη, υποστήριξε ότι μπορεί να καταλογίσει κανείς πολλά στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για αυτά που λέει, αλλά είναι γνήσιος.

Απάντηση Κοτζιά

Σχολίαζοντας τις νέες βολές Καμμένου, κύκλοι της κίνησης «Πράττω» της οποία είναι επικεφαλής ο Νίκος Κοτζιάς, έκαναν λόγο για «επιθέσεις ανευθυνότητας με ύβρεις χωρίς κόστος».

«Τη μία, σημείωναν, «ομιλεί για κακουργήματα και την άλλη για νομικές διαδικασίες».

«Η αναντιστοιχία των λόγων του είναι εμφανής και έκδηλη του χαρακτήρα του. Με τη στάση του προκύπτει αβίαστα το ερώτημα τι εξυπηρετεί, καθώς μοιάζει να είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και παράλληλα επιβεβαιώνει το χαρακτηρισμό του εθνικού συκοφάντη», κατέληξαν οι πηγές του περιβάλλοντος Κοτζιά για τον κ. Καμμένο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...