249
Αεροσκάφος απογειώνεται από το αεροδρόμιο του Βερολίνου | REUTERS/Axel Schmidt

Στον δρόμο που χάραξε το Ισραήλ η Γερμανία: Στο τραπέζι η απαγόρευση πτήσεων προς τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2021, 17:05
Αεροσκάφος απογειώνεται από το αεροδρόμιο του Βερολίνου
|REUTERS/Axel Schmidt

Στον δρόμο που χάραξε το Ισραήλ η Γερμανία: Στο τραπέζι η απαγόρευση πτήσεων προς τη χώρα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2021, 17:05

Το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις πτήσεις προς τη Γερμανία για να κλείσει την πόρτα στα επικίνδυνα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Είναι ένα ακραίο μέτρο, που ήδη έχει λάβει το Ισραήλ, το οποίο, όμως, θεωρείται αναγκαίο για να περιορίσει την είσοδο στη χώρα ασθενών με τις μεταλλάξεις της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής, οι οποίες είναι άγνωστο προς το παρόν αν καλύπτονται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

«Ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύουν οι διάφορες μεταλλάξεις του ιού απαιτεί να εξετάσουμε και να συζητούμε στην κυβέρνηση δραστικά μέτρα», ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται «οι αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι, κυρίως στα σύνορα με ζώνες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, αλλά επίσης μείωση της αεροπορικής κυκλοφορίας προς τη Γερμανία σχεδόν στο μηδέν, όπως κάνει αυτή τη στιγμή το Ισραήλ», δήλωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ στην εφημερίδα Bild.

«Ο πληθυσμός που στη Γερμανία αποδέχεται σημαντικούς περιορισμούς», απέναντι στην πανδημία, «περιμένει από μας να τον προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα από μία έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Γερμανία έχει φθίνουσα τάση, κάτω από 10.000, μετά την εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός, περί τους 1.000 καθημερινά, και οι αρχές ανησυχούν για αναζωπύρωση της επιδημίας εξαιτίας των πολλών μεταλλάξεων του ιού.

Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η Ανγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διακοπής ή μεγάλης μείωσης των πτήσεων, κατά τη διάρκεια σύσκεψης κεκλεισμένων των θυρών με τους βουλευτές του κόμματός της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...