305
Στη θέση των φυλακών Κορυδαλλού, θα δημιουργηθεί πάρκο για τους πολίτες, όπως έχει δεσμευθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης | INTIMEnews

Στον Ασπρόπυργο οι φυλακές Κορυδαλλού – τι προσδοκούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολιτη

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 11:32
Στη θέση των φυλακών Κορυδαλλού, θα δημιουργηθεί πάρκο για τους πολίτες, όπως έχει δεσμευθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
|INTIMEnews

Στον Ασπρόπυργο οι φυλακές Κορυδαλλού – τι προσδοκούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολιτη

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 11:32

Στον Ασπρόπυργο, στη θέση «Γήπεδο Αμερικανικής Ευκολίας», στον χώρο της παλιάς βάσης του ΝΑΤΟ, θα μεταφερθούν τελικά οι φυλακές Κορυδαλλού.

Η σχετική εισηγητική έκθεση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται ήδη στα χέρια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και το μόνο που απομένει είναι το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών.

Η επιτροπή κατέληξε στον Ασπρόπυργο λόγω εγγύτητος με τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, τη ΓΑΔΑ και νοσοκομειακές μονάδες. Αλλωστε όπως υπογραμμίζουν πηγές του υπουργείου, οι νέες «φυλακές Κορυδαλλού» θα είναι φυλακές υποδίκων και όχι σωφρονιστικό κατάστημα έκτισης ποινών.

Το «Γήπεδο Αμερικανικής Ευκολίας», είχε παραχωρηθεί το 2004 στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις υποδοχής για άστεγους και τοξικομανείς εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Το έργο όμως ματαιώθηκε λόγω αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.

Ο χώρος που επελέγη είναι έκτασης 93 στρεμμάτων, στα όρια του δήμου, πολύ κοντά στο δάσος, και προσδοκία όλων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ότι οι εργασίες μπορούν να αρχίσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (εξετάχεται ήδη ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου).

 «Την τελευταία τετραετία οι ενέργειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσαν τις τραγικές συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στα καταστήματα κράτησης – τόσο για τους κρατούμενους όσο και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Συμμορίες που λυμαίνονται τα ιδρύματα, περιστατικά βίας και ανομίας. Μία άνευ προηγουμένου λεηλασία της ίδιας της ασφάλειάς μας. Στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε αυτή την πραγματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε αναγκαίο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να περιέλθει η εποπτεία των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να υπάρχει άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Βασική μας στοχοπόρευση δεν είναι μόνο να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους υπαλλήλους, που καθημερινά πλέον διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή, αλλά να εγκαθιδρύσουμε ένα σωφρονιστικό σύστημα που πραγματικά θα επιτελεί τον ρόλο του», δήλωσε σχετικά στο «Πρώτο Θέμα», η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...