245
Ο φερόμενος ως δράστης μεταφέρεται στην Ευελπίδων | Intimenews

Στον ανακριτή και ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας Μακρή

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2019, 14:39
Ο φερόμενος ως δράστης μεταφέρεται στην Ευελπίδων
|Intimenews

Στον ανακριτή και ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας Μακρή

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2019, 14:39

Το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή στην Ευελπίδων πέρασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, ο οποίος είχε διαφύγει στη Βουλγαρία όπου και συνελήφθη.

Οι βουλγαρικές Αρχές παρέδωσαν τον 35χρονο στους έλληνες αστυνομικούς το βράδυ της Τετάρτης, αφού σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Η δολοφονία του Μακρή είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα. Κατά την εκτίμηση της αστυνομίας, ο 31χρονος δράστης είχε συμβόλαιο θανάτου.

Ενα λάθος των δραστών ήταν αυτό που οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη των δύο φερόμενων ως δραστών. Επρόκειτο για μια απόδειξη αγοράς ρούχων από κατάστημα της περιοχής, τα οποία αγόρασαν πριν δολοφονήσουν τον επιχειρηματία, αλλά και προσωπικά είδη που ξέχασαν στο ξενοδοχείο. Η ανάλυση του βίντεο έδειξε ότι ο εκτελεστής φορούσε ακριβώς τα ίδια ρούχα.

Μία ημέρα μετά τη δολοφονία, δηλαδή την 1η Νοεμβρίου 2018, οι φερόμενοι ως δράστες διέφυγαν στη Σόφια. Για άγνωστο έως τώρα λόγο, πιθανόν όμως για να εκτελέσει νέο συμβόλαιο θανάτου, ο 31χρονος επέστρεψε στην Αθήνα.

Η έρευνα των Αρχών επικεντρώθηκε σε μια μικρή λίστα ατόμων που είχαν μισθώσει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, για να καταλήξει σταδιακά σε αυτά τα δύο άτομα. Τελικά, ο 31χρονος φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε στη Γλυφάδα στις 2 Απριλίου από αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών και συνελήφθη.

Πάντως, και οι δυο συλληφθέντες δεν παραδέχονται την εμπλοκή τους στη δολοφονία ούτε βέβαια αποκαλύπτουν ποιος ήθελε νεκρό τον επιχειρηματία και πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...