456
| Menelaos Myrillas / SOOC

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2019, 08:13

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2019, 08:13

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα επισκεφθεί σήμερα στις 16.00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί από ττον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο και την στρατιωτική ηγεσία. Ακολούθως θα μεταβεί στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ).

Νωρίτερα, στις 12:30, και μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση  με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο Πρωθυπουργός θα λάβει μέρος σε κλειστή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Καποδίστριας» του ΓΕΕΘΑ, παρουσία των κ.κ ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή, Γενικού Γραμματέα Αντώνη Οικονόμου, Α/ΓΕΕΘΑ πτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, Α\ΓΕΣ αντιστράτηγου Γεωργίου Καμπά, Α/ΓΕΑ αντιπτεράρχου Γεώργιου Μπλιούμη, Α\ΓΕΝ αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη, καθώς επίσης και 20 ανώτατων αξιωματικών των Ε.Δ, 5 από κάθε Γενικό Επιτελείο.

Κατά τη σύσκεψη αναμένεται να γίνει μία συνοπτική παρουσίαση των προτεραιοτήτων αλλά και των βασικών αναγκών και ελλείψεων που υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, κυρίως σε επίπεδο εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και στις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του στρατεύματος, με στόχο την περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων και τον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών της χώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης εκτιμάται ότι θα επιστήσει την προσοχή, ιδιαίτερα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, να θέσει σε διαδικασία άμεσης υλοποίησης τις κυβερνητικές προτεραιότητες για την άμυνα, οι οποίες συνοψίζονται στο τετράπτυχο: εξασφάλιση επάρκειας αμυντικού εξοπλισμού, θεσμοθέτηση αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης προσωπικού, απόκτηση και πιστοποίηση δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας και ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης για τα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων όπου και σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει διαδοχικές επικοινωνίες, μέσω του ειδικού συστήματος του ΕΘΚΕΠΙΧ, με το πλήρωμα φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού, με τους φρουρούς ενός ακριτικού φυλακίου του Ν.Α Αιγαίου καθώς επίσης και με τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην μονάδα ετοιμότητας της Λήμνου.

Ττην Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μεταβαίνει στην Κύπρο όπως θα συναντηθεί με τον κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη, καθώς και με τον Αρχηγό ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας, στο σπίτι του στην Λεμεσό.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα είναι ο πρώτος αξιωματούχος της νέας ελληνικής κυβέρνησης που θα επισκεφτεί την Κύπρο μετά τις εκλογές της προπερασμένης Κυριακής.

Ο ΥΕΘΑ θα μεταβεί στο νησί την Παρασκευή και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη.

Το Σάββατο, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής. Σε ο,τι αφορά την πρώτη επίσκεψη του νέου υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνδυαστεί με την επίσκεψη Μητσοτάκη στις 29 του μήνα.

Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται ήδη στην Ουάσινγκτον για τη συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...