401
Επιβάτες στις αφίξεις του αεροδρομίου Χίθροου όπου επικρατεί το αδιαχώρητο | REUTERS /Hannah Mckay

Στο Χίθροου υπηρεσία ταχείας εξυπηρέτησης σε εμβολιασμένους (και) από Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 16:06
Επιβάτες στις αφίξεις του αεροδρομίου Χίθροου όπου επικρατεί το αδιαχώρητο
|REUTERS /Hannah Mckay

Στο Χίθροου υπηρεσία ταχείας εξυπηρέτησης σε εμβολιασμένους (και) από Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 16:06

Ειδικές λωρίδες για ταχεία εξυπηρέτηση στις αφίξεις όλων όσων είναι πλήρως εμβολιασμένοι και προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, ετοιμάζουν δύο αεροπορικές εταιρείες, η British Airways και Virgin Atlantic. Στο πιλοτικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν τέσσερις προορισμοί, Αθήνα, Λος Αντζελες, Κόλπο Μοντέγκο (Τζαμάικα) και Νέα Υόρκη.

Οπως γράφει το BBC, οι επιβάτες από αυτές τις χώρες θα μπορούν να δηλώσουν εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι πριν την επιβίβασή τους και μόλις φθάσουν στο Χίθροου, θα μπορούν να χρησιμοποιούν μία ειδική λωρίδα αφίξεων, στην οποία θα γίνονται αποδεκτά τα πιστοποιητικά από εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ, την ΕΕ και τη Βρετανία. Μέσω της λωρίδας αυτής θα μπορούν να βγουν άμεσα από την έξοδο, χωρίς τους ενδελεχείς ελέγχους εγγράφων.

Το πιλοτικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών British Airways και Virgin Atlantic εφαρμόζεται για πρώτη φορά από το αεροδρόμιο του Χίθροου και έρχεται τη στιγμή που ο κλάδος των αερομεταφορών ζητά από την κυβέρνηση του Λονδίνου να πραγματοποιούνται ταξίδια στη Βρετανία από χώρες με χαμηλότερη επικινδυνότητα, χωρίς να χρειαστεί οι Βρετανοί πολίτες να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους. Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς.

Η πρωτοβουλία των δύο βρετανικών αεροπορικών εταιρειών στο Χίθροου έρχεται τρία 24ωρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ότι τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα κατά της νόσου Covid θα αρθούν από τις 19 Ιουλίου.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών βρίσκονται επί του παρόντος στην «πορτοκαλί λίστα», γεγονός που σημαίνει ότι οι βρετανοί ταξιδιώτες θα πρέπει να απομονωθούν έως και 10 ημέρες κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Προς το παρόν, το βασικό εμπόδιο σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, είναι να μπορούν να αποδείξουν στην βρετανική κυβέρνηση ότι μπορούμε να ελέγξουμε ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως. Το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινάμε στο τέλος της εβδομάδας, θα μας επιτρέψει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε με ασφάλεια 100% πραγματοποιώντας ελέγχους για να διαπιστώνουμε ότι μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο», δήλωσε στο BBC ο Τζον Χόλαντ Κέιγ, διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Χίθροου δήλωσε στο BBC.

Από την πλευρά του, ο Σον Ντόιλ, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της British Airways, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι το πιλοτικό πρόγραμμα θα στεφθεί με επιτυχία.

Σε κοινή τους δήλωση, οι δύο βρετανικές αεροπορικές εταιρείες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους ότι η Βρετανία «ήταν πρωτοπόρα στο επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολίων», αλλά πρόσθεσαν ότι «απέτυχε να αποκομίσει τις οικονομικές ανταμοιβές άλλων χωρών που δέχονται πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...