346
Φαίνεται ότι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα περιορίζονται στο εξής μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο τραπέζι τα πρόσθετα τοπικά μέτρα στην Αττική – Οι τρεις «κόκκινοι» δήμοι

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 17:39
Φαίνεται ότι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα περιορίζονται στο εξής μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο τραπέζι τα πρόσθετα τοπικά μέτρα στην Αττική – Οι τρεις «κόκκινοι» δήμοι

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 17:39

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξήγησε το πρωί της Δευτέρας γιατί δεν μπορούν να επιβληθούν οριζόντια μέτρα σε όλη την Αττική (εδώ), αλλά καθώς η πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού εδώ και πολλές μέρες, θα γίνουν -είπε-τοπικές παρεμβάσεις. Λίγη ώρα αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την επιτροπή των επιστημόνων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας, κατάλογο με μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη. Ενα λοιπόν, νέο πλέγμα –τοπικών, αλλά πιο αυστηρών από τα ήδη ισχύοντα– μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της Covid-19, αναμένεται να μπει στη ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας, τουλάχιστον σε ορισμένες περιοχές της.

Η επιβαρυμένη εικόνα σε ό,τι αφορά το φορτίο στην Αττική αποτυπώνεται στους αριθμούς: από τους 501 νοσηλευόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, οι 230 είναι στα πέντε από τα επτά νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική, ενώ από τους 54 διασωληνομένους οι 20 είναι στη «Σωτηρία» και στον «Ευαγγελισμό».

Ποια όμως θα είναι αυτά τα νέα μέτρα;

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, για όσες περιοχές κρίνεται αναγκαίο, θα προταθούν η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και ο περιορισμένος αριθμός ατόμων σε συναθροίσεις, αλλά και στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης.

Πού θα εφαρμοστούν;

Αυτό δεν έχει αποσαφηνιστεί, αλλά η δημόσια τηλεόραση ανέφερε ότι οι πιο επιβαρυμένες περιοχές από απόψεως διασποράς του ιού θεωρούνται το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς και η Κηφισιά.

«Ετοιμοι να λάβουμε όποιο μέτρο χρειαστεί»

Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Εφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία, που ξεπέρασε ακόμη και το όριο των 10.000 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, ημερησίως αλλά και το Ισραήλ, που προχωρά στην επιβολή νέου lockdown τριών εβδομάδων, έως και τις 9 Οκτωβρίου.

Οπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρακολουθούμε τις εξελίξεις διεθνώς, ακούμε και εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να διατηρηθεί η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που σταθερά παρουσιάζει η χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...