386
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόωρων εκλογών, τελεία», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα | YouTube/ΣΚΑΪ

Στο τραπέζι δέσμη κινήτρων-προνομίων για τους εμβολιασμένους

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 11:49
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόωρων εκλογών, τελεία», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα
|YouTube/ΣΚΑΪ

Στο τραπέζι δέσμη κινήτρων-προνομίων για τους εμβολιασμένους

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 11:49

Σύμφωνος με το να έχουν περισσότερα δικαιώματα οι εμβολιασμένοι δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, επαναλαμβάνοντας ότι το 98% των θυμάτων του κορονοΐου δεν είχε εμβολιαστεί. Μάλιστα, όπως είπε, θα ζητήσει από τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει στοιχεία για το πόσοι από τα θύματα της πανδημίας ήταν εμβολιασμένοι.

Κατά πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται δέσμη κινήτρων – προνομίων για όσους εμβολιάζονται, με μεγαλύτερη ελευθερία συμμετοχής σε δραστηριότητες, όπως καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (συναυλίες κ.τ.λ.) και άθλησης (γυμναστήρια).

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Γεωργιάδη στο Open, ότι στους κλειστούς χώρους γυμναστηρίων θα επιτραπεί πρώτα η εκγύμναση εμβολιασθέντων ακόμη και με τη μία δόση του εμβολίου».

Σε τηλεοπτική εμφάνισή του τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «σίγουρα θα υπάρχουν περιορισμοί που θα χαλαρώνουν με τον ρυθμό που εμβολιάζουμε, με 100.000 εμβόλια την ημέρα. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι με τον ρυθμό που εμβολιάζουμε, θα υπάρξει πολύ μεγάλη χαλάρωση. Στο Ισραήλ και τη Βρετανία είδαμε πως όταν φτάνει σε ένα συγκεκριμένο σημείο ο κορονοϊός, κάνει απότομη πτώση. Εάν όλα πάνε καλά, αυτό θα είναι μια ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο για την Ελλάδα».

Από το Ιούνιο εξετάζεται και το ενδεχόμενο των εστιατορίων που δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο, ενώ όπως έκανε γνωστό ο κ. Γεωργιάδης, θα ζητήσει από την Επιτροπή ένα χρονοδιάγραμμα για όλους τους κλειστούς κλάδους της οικονομίας, «με το πρωτόκολλο και την ημερομηνία, για να ξέρουν όλοι (γάμοι, δεξιώσεις, κέντρα ευεξίας κ.λπ.) πότε και πώς ξεκινάνε, οπότε να υπάρχει οδικός χάρτης ολοκλήρωσης του ανοίγματος της αγοράς».

Οσον αφορά την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι «εφόσον η πανδημία ακολουθήσει την πορεία που έχει, η εστίαση θα πάει μία ώρα παραπάνω (μεσάνυχτα) με το άνοιγμα του τουρισμού». «Αν η Επιτροπή κάνει αναφορά και για κλείσιμο στη 1 το πρωί, εμείς δεν θα πούμε όχι, το υπουργείο θα το δεχθεί», είπε, «εμείς είμαστε επισπεύδοντες».

Για την κατάργηση των SMS στο λιανεμπόριο από τις 14 Μαΐου, με τα ίδια μέτρα προφύλαξης, σημείωσε ότι στα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τ.μ. και όχι 1 ανά 100 τ.μ. που ισχύει έως τώρα και παράλληλα εξετάζεται περαιτέρω χαλάρωση, δηλαδή 1 άτομο ανά 25 τ.μ. σε μια εβδομάδα, ίσως λίγο παρακάτω.

Αυτή την εβδομάδα θα εξεταστεί το θέμα των γυμναστηρίων, ενώ όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ανάπτυξης, θα δημοσιευθεί απόφαση για τη δωρεάν παροχή self test στους κληρικούς όλων των δογμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...