2705
Η Τζέσικα Σπρίνγκστιν αγωνίστηκε με το άλογο της, Ντον Χουάν, στο Τόκιο με την εθνική ομάδα ιππασίας των ΗΠΑ. Και φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος | REUTERS/Alkis Konstantinidis

Ολυμπιονίκης στην ιππασία η κόρη του Μπρους Σπρίνγκστιν

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 07:30
Η Τζέσικα Σπρίνγκστιν αγωνίστηκε με το άλογο της, Ντον Χουάν, στο Τόκιο με την εθνική ομάδα ιππασίας των ΗΠΑ. Και φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος
|REUTERS/Alkis Konstantinidis

Ολυμπιονίκης στην ιππασία η κόρη του Μπρους Σπρίνγκστιν

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 07:30

Τι πιο απλό για την κόρη του καλλιτέχνη με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής από το να διαλέξει τη ζωή της κοσμικής. Και όμως όχι. Η 30χρονη Τζέσικα Σπρίνγκστιν, κόρη του θρυλικού ροκ σταρ και της τραγουδοποιού Πάτι Σκιάλφα, προτίμησε να γίνει σύγχρονη αμαζόνα.

Προπονούμενη καθημερινά στην υπερπήδηση εμποδίων με το βελγικής καταγωγής άλογό της Ντον Χουάν φαν ντε Ντονκχόφε, κατάφερε τελικά να πραγματοποιήσει το όνειρό της να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες  εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ  στο ομαδικό της υπερπήδησης εμποδίων. Και το Σάββατο 7 Αυγούστου κέρδισε, τελικά, το ασημένιο μετάλλιο μετά από έναν δραματικό αγώνα με την ομάδα της Σουηδίας που κατέκτησε το χρυσό ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στο Βέλγιο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Patti Scialfa Springsteen (@officialrumbledoll)

Η Πάτι Σκιάλφα ανακοίνωσε αμέσως στον λογαριασμό της στο Instagram την επιτυχία της εθνικής ομάδας ιππασίας των ΗΠΑ και της κόρης της

Η μητέρα της, Πάτι Σκιάλφα –τραγουδίστρια στην περιοδεία του Σπρίνγκστιν «Born in the USA» και σύζυγός του πάνω από 30 χρόνια- έμαθε τη Τζέσικα να αγαπάει τα άλογα και την ιππασία από μικρό παιδί, στο αγρόκτημα του Νιου Τζέρσεϊ, που είχε αγοράσει ο Μπρους εκείνη την εποχή, θέλοντας να κρατήσει την οικογένειά του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οπως γράφει η Ελινορ Κέλι στην Telegraph, η Τζέσικα ερωτεύτηκε την ιππασία και η φιλοδοξία της να κάνει το δικό της όνομα σε αυτό τον τομέα, σε συνδυασμό με τις επιδόσεις της, την έφεραν στο προσκήνιο.

Η Τζέσικα είναι μια από τις πολλές κληρονόμους με διάσημο όνομα, που έχουν ασχοληθεί με το άθλημα –από τη Τζένιφερ Γκέιτς μέχρι την Ιβ Τζομπς- αλλά η πρώτη, που έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Είναι, μάλιστα, η γυναίκα με την υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας -στην 14η θέση- και φέτος στο Τόκιο έκανε το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα μαζί με τρεις σούπερ σταρ της ιππασίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessica Springsteen (@jessicaspringsteen)

Η Τζέσικα Σπρίνγκστιν με τον Ντον Χουάν στο παχνί του

Στην ομάδα συμμετέχουν οι βετεράνοι της ιππασίας, Λόρα Κράουτ και Μακλέιν Γουόρντ, με τον τελευταίο να έχει κερδίσει δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008) και ένα ασημένιο (Ρίο 2016). Ωστόσο η κόρη ενός σούπερ σταρ ήταν εκείνη, που τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, όταν προκρίθηκε στην εθνική ομάδα.

Οι γονείς της «ενθουσιάστηκαν», δήλωσε η Τζέσικα στην εφημερίδα Today, «Με στηρίζουν από τότε που ήμουν μικρή. Ηταν ένα τεράστιο όνειρό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και το άθλημα έχει γίνει δικό τους πάθος επίσης. Νιώθω σαν να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι», είπε.

Η επιτυχία της, λέει ακόμη στην Telegraph, δεν είναι αποτέλεσμα αυταρχικών γονέων: «Ο μπαμπάς δεν ήταν ποτέ ανταγωνιστικός μαζί μου. Προφανώς λατρεύουν να με βλέπουν να τα πηγαίνω καλά, αλλά είναι εξίσου χαρούμενοι όταν δεν συμβαίνει. Προσπαθούν να έρχονται όποτε μπορούν, και η μαμά πάντα παρακολουθεί online, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται και τι ώρα είναι. Είναι πάντα η πρώτη που μου στέλνει ένα μήνυμα όταν έχω κάνει έναν ξεκάθαρο γύρο», αποκαλύπτει και τονίζει ότι οι γονείς της «είναι πολύ υποστηρικτικοί και ενθαρρυντικοί χωρίς να προσθέτουν πίεση».

Η μητέρα της Πάτι Σκιάλφα ενστάλαξε στη μικρή Τζέσικα την αγάπη για την ιππασία

Συχνά η ιππασία θεωρείται ελιτίστικο άθλημα, ωστόσο ανεξάρτητα από το οικονομικό υπόβαθρο ή την κοινωνική τάξη των αναβατών, οι περισσότεροι παραδέχονται ότι έχει περισσότερες αποτυχίες παρά στιγμές ευτυχίας και επιτυχίας. «Οταν ασχολείσαι με ζώα, πρέπει να υπολογίσεις ότι συχνά τα πράγματα δεν πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο», λέει η Τζέσικα στην Ελινορ Κέλι της Telegraph, «Μπορεί να είσαι στην κορυφή του αθλήματος και ξαφνικά το άλογό σου να τραυματιστεί, και να βρεθείς στον πάτο μέχρι να τα καταφέρεις πάλι».

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων αποδείχτηκε τεράστιο πλεονέκτημα για την Τζέσικα και το άλογό της. «Μου έδωσε τον χρόνο να οικοδομήσω τη σχέση μου μαζί του. Τώρα είμαι πραγματικά σίγουρη», λέει για το επιβλητικό άτι της. Ο Ντον Χουάν γεννήθηκε πριν από 12 χρόνια σε βελγική φάρμα εκτροφής αλόγων και όπως λένε οι Βέλγοι πρώην ιδιοκτήτες του προτιμούσε πάντα γυναίκες αναβάτες.

Η Τζέσικα  απέκτησε τον Ντον Χουάν πριν από περίπου δύο χρόνια: «Είναι πολύ γενναίος. Είναι πολύ ταλαντούχος, τα κάνει όλα τόσο εύκολα και μου δίνει πραγματικά μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ αξιόπιστος, και αυτό  μου δίνει μια πολύ καλή αίσθηση για την πρώτη μου εμπειρία στο πρωτάθλημα».

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν έμαθε την κόρη του να έχει πάθος για ό,τι κάνει

Η Τζέσικα δεν έχει πρόβλημα να μιλάει για την επιτυχία του πατέρα της ξεκαθαρίζει, όμως, επίσης ότι πρόκειται για τη δική της ανεξάρτητη καριέρα σε ένα πεδίο μακριά από τη σκιά του. Η ιππασία έδωσε διέξοδο στο δικό της ανταγωνιστικό πνεύμα: «Αρχισα να ιππεύω από πολύ μικρή  και αυτό ήταν το μόνο που ήθελα να κάνω μεγαλώνοντας. Το να έχω κάτι για το οποίο θα μπορούσα να δουλέψω και να πετύχω ως παιδί ήταν πραγματικά σημαντικό», λέει.

Θεωρεί ότι το πτυχίο Ψυχολογίας, που διαθέτει, αποδείχθηκε χρήσιμο για την αθλητική της καριέρα: «Η σωστή νοοτροπία είναι το παν, ειδικά σε αυτό το άθλημα. Η εμπιστοσύνη είναι η μισή μάχη. Αν δεν φοβάσαι και νιώθεις ικανή να κερδίσεις, τότε είναι πιο πιθανό να φέρεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Παίζει τεράστιο ρόλο γιατί το άλογο αισθάνεται τον φόβο», εξηγεί.

Αν και δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό των ατομικών στο Τόκιο, αυτή η προσέγγιση αποδείχθηκε σωστή καθώς τερμάτισε ως η καλύτερη αμερικανίδα αναβάτρια σε μια ομάδα που περιλαμβάνει δύο από τους δέκα κορυφαίους αναβάτες στον κόσμο, τους Φάρινγκτον και Γουόρντ.

Τζέσικα και Λορέντσο: σέλφι με το αμόρε

Η καριέρα της 30χρονης Τζέσικα διαφέρει εντελώς από εκείνες των αδελφών της: ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος αδελφός της Ιβαν είναι μουσικός, όπως και ο πατέρας του, ενώ ο 26χρονος Σαμ-Ράιαν είναι πυροσβέστης. Ωστόσο ο Μπρους φρόντισε να ενσταλάξει την αξία του πάθους και στα τρία του παιδιά: «Ο μπαμπάς μου υπενθυμίζει πάντα ότι όταν βρίσκεις ένα τέτοιο πάθος στη ζωή σου, είναι πραγματικά σπάνιο. Και οι δύο γονείς μου με ενθάρρυναν να περάσω τις δύσκολες στιγμές γιατί πάντα θα υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα», λέει η Τζέσικα.

Λόγω των περιορισμών  της Covid-19, η οικογένειά της δεν βρισκόταν στο Τόκιο, αλλά παρακολουθούσε τους αγώνες από το σπίτι. Το ίδιο και ο φίλος της, ιταλός αναβάτης Λορέντσο ντε Λούκα, ο οποίος όμως δεν τα κατάφερε να περάσει στην Ολυμπιακή ομάδα: «Περνάμε πολύ χρόνο μαζί, είναι υπέροχο. Χρησιμοποιούμε τον ίδιο στάβλο και συμμετέχουμε στους ίδιους αγώνες, οπότε είναι πολύ διασκεδαστικό. Μπορώ πάντα να του ζητάω συμβουλές και tips, και είναι υπέροχο», λέει η ιταλοαμερικανίδα αμαζόνα.

Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο του Τόκιο, αναμφίβολα η Τζέσικα κέρδισε τον σεβασμό όλων των αναβατών σε αυτόν τον τόσο δύσκολο κλάδο. Οπως είπε κάποτε ο πατέρας της, «Οι μουσικοί μπορούν να τραγουδήσουν ξανά, οι αναβάτες, όμως, έχουν μόνο μια ευκαιρία». Και η Τζέσικα κατάφερε να πάει τα πάει καλά στο Τόκιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...