495
Ο Τζο Μπάιντεν με τον εγγονό του, Μπο Μπάιντεν Τζούνιορ και τον γιο του, Χάντερ, πατέρα του μικρού, στον Λευκό Οίκο, τον Ιούλιο | EPA/Chris Kleponis / POOL

Στο στόχαστρο του FBI ο Χάντερ Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2022, 17:13
Ο Τζο Μπάιντεν με τον εγγονό του, Μπο Μπάιντεν Τζούνιορ και τον γιο του, Χάντερ, πατέρα του μικρού, στον Λευκό Οίκο, τον Ιούλιο
|EPA/Chris Kleponis / POOL

Στο στόχαστρο του FBI ο Χάντερ Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2022, 17:13

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για φορολογικές παραβάσεις και ψευδή δήλωση για αγορά όπλου μπορεί να βρεθεί ο Χάντερ Μπάιντεν, με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει εναντίον του το FBI σε έρευνα που συνεχίζεται από το 2018.

Σύμφωνα με το CBS News, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Ντέλαγουεαρ, την πατρίδα της οικογένειας Μπάιντεν, θα κληθεί να αποφασίσει αν απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του «άσωτου» γιου του αμερικανού προέδρου.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι παραβίασε την αμερικανική νομοθεσία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο 52χρονος Μπάιντεν είναι δικηγόρος και έχει εργαστεί στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ουκρανίας. Πήρε εξιτήριο από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το 2014, αφού βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη.

Σύμφωνα με την Washington Post, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες άρχισαν να τον ερευνούν το 2018 αναζητώντας οικονομικές ατασθαλίες, που σχετίζονται με επιχειρήσεις του στο εξωτερικό και την εργασία του ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στο αν έκανε ψευδείς δηλώσεις εισοδήματος και σε έγγραφα που συμπλήρωσε για την αγορά πυροβόλου όπλου το 2018.

Σε βιβλίο που εκδόθηκε το προηγούμενο έτος, είχε παραδεχθεί ότι εξακολουθούσε να είναι χρήστης ναρκωτικών την εποχή εκείνη, ενώ, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, σε σχετική ερώτηση σε ομοσπονδιακό έγγραφο, το αρνήθηκε.

Οι ποινικές κατηγορίες που προκύπτουν από ψευδή έγγραφα για αγορά όπλων εξακολουθούν να είναι σπάνιες και ο αριθμός τους ανέρχεται σε λίγες εκατοντάδες κάθε χρόνο.

Σε μια δήλωση που εστάλη στο CBS, δικηγόρος του Μπάιντεν είπε ότι αναμένει πως το υπουργείο Δικαιοσύνης θα «διερευνήσει επιμελώς και θα διώξει» εκείνους που διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με την έρευνα.

«Οπως αρμόζει και απαιτείται νομικά, πιστεύουμε ότι οι εισαγγελείς στην υπόθεση αυτή ζυγίζουν επιμελώς και διεξοδικά, όχι μόνο τα στοιχεία που παρέχονται από τους πράκτορες, αλλά επίσης όλους τους άλλους μάρτυρες στην υπόθεση αυτή, συμπεριλαμβανομένων μαρτύρων για την υπεράσπιση», ανέφερε η δήλωση του δικηγόρου του, Κρις Κλαρκ.

«Αυτή είναι η δουλειά των εισαγγελέων. Δεν πρέπει να πιεστούν, να βιαστούν ή να επικριθούν για να κάνουν τη δουλειά τους».

Ο Κλαρκ πρόσθεσε ότι δεν είχε καμία επαφή «απολύτως» με ομοσπονδιακούς ανακριτές. Είπε ότι οποιαδήποτε πληροφορία από πράκτορες ήταν «προκατειλημμένη, μονόπλευρη και ανακριβής».

Εδώ και χρόνια, ο Χάντερ Μπάιντεν έχει γίνει στόχος καταγγελιών από τους Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι επιχειρηματικές συναλλαγές του στο εξωτερικό δείχνουν ένα μοτίβο διαφθοράς.

Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν δεσμευθεί να τον διερευνήσουν σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, αν κερδίσουν την πλειοψηφία των εδρών στις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του έχουν αρνηθεί ότι έχει εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες.

Το 2020, είχε δηλώσει ότι είναι «βέβαιος πως η επαγγελματική και αντικειμενική εξέταση των ζητημάτων αυτών θα δείξει ότι χειρίζομαι τις υποθέσεις μου νόμιμα και σωστά, με τις συμβουλές επαγγελματιών φορολογικών συμβούλων».

Τον Απρίλιο, ο επιτελάρχης του Τζο Μπάιντεν, Ρον Κλάιν, είπε ότι ο αμερικανός πρόεδρος «είναι βέβαιος ότι ο γιος του δεν παραβίασε το νόμο», αλλά ότι το θέμα θα ανατεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα εμπλακεί.

Το 2018, ξεκίνησε η έρευνα για το όπλο που ανήκε στον Μπάιντεν, όταν η τότε σύντροφός του το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών κοντά σε σχολείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...